FO-Aarhus mednomineret til pris

09. jun 2016

FO-Aarhus, der sidste år vandt Partnerskabsprisen til Aftenskolernes Prisfest, er i år mednomineret til samme pris.

De nominerede til Aftenskolernes Pris 2016

Så har juryen fundet tre nominerede i hver af de 10 kategorier.

Juryen, der består af: Hans Stavnsager (Center for Frivilligt Socialt Arbejde), Malene Thøgersen (Vifo) og Kurt Smidt, (Idræts- og fritidschef, Vejle Kommune), skal senere finde den endelige vinder i hver kategori.


FO-Aarhus, der sidste år vandt Partnerskabsprisen, er i år mednomineret til samme pris:

Partnerskabsprisen

  • Ullerslev Husflidsforening (Fora)
  • AOF Odense 
  • Fokus Folkeoplysning, FO-Aarhus og Brabrand Boligforening (Fora)
  • Pris-logo

Fokus Folkeoplysning skriver om projektet, der er indstillet:

FOKUS Folkeoplysning og FO-Aarhus er nomineret til partnerskabsprisen. Sammen har vi indgået partnerskab med Brabrand Boligforening om drift af socialøkonomisk læringsvirksomhed i Gellerup-området. Kaffé Fairs professionelle virksomhedsdrift danner ramme om oplæring af kvinder med indvandrerbaggrund. 

Partnerskabet er det gode eksempel på, hvordan et fælles interessefællesskab og uens kompetenceområder løfter bedst. Mens boligforeningen bidrager med lokaliteter og stærke netværk i lokale boligområder, fylder vi rammerne ud med meningsfuld aktivitet, som bringer folkeoplysningen tættere ind i beboernes hverdag. Kaffe Fair er i partnerskabet et køkkenprojekt og afklaringsforløb i det bolig-sociale arbejde i Brabrand Boligforening. Og dermed et tilbud til blandt andet Gellerups beboere. Uden det tætte samarbejde med FO-Aarhus var det ikke muligt at tilbyde disse kvinder FVU-undervisning i dansk og dermed styrke deres chancer på det danske jobmarked.

Partnerskabet har desuden resulteret i åbningen af endnu en afdeling af Kaffé Fair i Aarhus. Foruden køkkenet i Rymarken, hvor Brabrand Boligforening har administration, har vi åbnet afdelingen på Dortesvej 37 i E&P Huset. Det fungerer som et beboer, - velkomst – og informationshus hus for borgere i området Instant City, der ifølge helhedsplanen skal forbindes med Bazar Vest via en central vejføring. Mens boligområdet forandres fysisk, åbner vi lokalbeboernes øjne for, hvordan de selv kan skabe forandring i eget liv.

Læs mere om aftenskolernes priser på http://www.aftenskolernespris.dk/aftenskolernes-pris-2016