Danmarks-kanon

11. okt 2016

Vær med til at debattere vores fælles værdier. Over 1.500 borgere har allerede sendt et forslag til Danmarkskanon, som Bertel Haarder sidste år skød i gang. Den 17. okt. har du mulighed for at deltage i debatten, når Danmarkskanon kommer forbi FO-byen i Aarhus

Siden i sommer har mere end 1.500 borgere indsendt deres bud på, hvilke værdier og traditioner vi her til lands er formet af og fælles om, som samtidig er så vigtige, at de skal med ind i fremtidens samfund. Forslagene bliver senere på efteråret sorteret og samlet til en liste, som bliver sendt til elektronisk folkeafstemning, og den endelige Danmarkskanon bliver præsenteret i december.

Der er stadig masser af muligheder for at være med. FO-Aarhus holder 17. okt. debatarrangement om Danmarkskanon i Stiften Loungen i FO-byen, Frederiksgade 78C, 8000 Aarhus C fra kl. 18.30.

Kom og mød bl.a. Jan Schouby fra Århus Stiftstiden og Torben Dreier fra FO-Aarhus og deltag i en samtalesalon med Nadja Pass fra Samfundslaboratoriet Borgerlyst.

Hold også øje med Kulturministeriets cykelsafari, der samler forslag ind og uddeler lakridser i Aarhus den 17. okt.

Kulturminister Bertel Haarder siger:

”Mange har allerede bidraget til Danmarkskanonen. Det er jeg glad for, og jeg håber selvfølgelig at endnu flere vil være med. Tanken med en kanon var at få så mange som muligt til at deltage i debatten om vores fælles værdier - hvad vi er formet af og fælles om, som er så vigtigt, at det skal med ind i fremtiden.”

 

Yderligere oplysninger

Skoleleder i FO-Aarhus Torben Dreier

Mobil: 22 20 49 55

Mail: td@fo-aarhus.dk

Tilmelding:

https://www.fo.dk/kultur/dofo/kultur/cat/kultur/hold/16-1748

Arrangementet er støttet af FO-Aarhus' debatpulje