Videoportræt af Kulturgyngen i Mejlgade

03. feb 2015

Af Hans Henrik Pedersen

Kulturgyngen i Mejlgade er én af FO-Aarhus' mange samarbejdspartnere. Kulturgyngen er en socialøkonomisk kulturinstitution, der tilbyder vejlednings- og opkvalificeringsforløb til udsatte ledige.

Forløbene kan foregå i Kulturgyngens bogholderi eller i Gyngen på første sal, hvor der er indrettet café, restaurant og scene, hvor forskellige bands kommer og spiller. En dynamisk og hyggelig arbejdsplads med menneskelig varme og højt til loftet.

Rikkeline Facius, der er leder af socialrådgivningen, fortæller, at Kulturgyngen lægger meget vægt på at arbejdet helhedsorienteret med den enkelte og, gennem sidemandsoplæring og vejledning i god dialog, finde ind til, hvordan den enkelte deltager bedst kan bruge sine ressourcer og få det bedste ud af sine muligheder.

I restauranten og caféen er der travlt med talrige opgaver, som giver anledning til god snak, vejledning og undervisning i ét samlet forløb, hvad enten det drejer sig om hygiejne, tilberedning af dejlig mad eller præcis optælling i baren.

I køkkenet har alle travlt med at tilberede dagens frokost til deltagere og personale.  I bogholderiet er der tilsyneladende mere ro på, men også her stilles krav til engagement og præcision.

Hvis du vil vide mere om Kulturgyngen og dens tilbud, er du velkommen til at kontakte Kulturgyngen på telefon 86192255 - eller slå op på internettet:  http://kulturgyngen.dk