Videoportræt af Kofoeds Skole

25. mar 2015

Af Hans Henrik Pedersen

Kofoeds Skole i Aarhus, der åbnede i 2003, bygger videre på de tanker om hjælp til selvhjælp, som i 1928 fik kordegn Hans Christian Kofoed og hans hustru, Astrid, til at oprette den første Kofoeds Skole på Christianshavn ved København.

En af grundpillerne i skolens arbejde er samarbejdet mellem Kofoeds Skole og FO-Aarhus. Det er et stærkt, fleksibelt og fremtidssikkert koncept, mener forstanderen på Kofoeds Skole, Michael Alber.

Siden starten har FO-Aarhus og Kofoeds Skole kunnet tilbyde eleverne flere hundrede forskellige forløb.

I videofilmen ses bl.a. den muntre aktivitet i køkkenet på Kofoeds Skole, hvor eleverne sammen med underviser Tenna Holmelund er i færd med at forberede lækker frokost til elever og medarbejdere.

Kofoeds Design
Køkkenet er bare ét af mange værksteder, hvor eleverne kan prøve kræfter med alskens materialer og udtryksformer.

I træværkstedet, hvor Nicolai Bonke er i fuld gang med at snedkerere, viser han nogle eksempler på Kofoeds Design - håndlavede kvalitetsprodukter, som fx små møbler, legetøj og pyntegenstande. I andre værksteder arbejdes med stof, strik, mosaik m.v.

På Kofoeds Skole kan man i værkstederne prøve sine håndværksmæssige og kreative sider af, man kan lære at slappe af med meditation, og skolen tilbyder også undervisning i boglige fag som fx dansk og engelsk, brug af computer med mere.

Menneskelig varme og venlighed
På Kofoeds Skole fokuserer undervisningen på det enkelte menneskes ressourcer og styrker. Sociale udfordringer og praktiske problemer kan eleverne få hjælp til at klare i socialrådgivningen.

Overalt på Kofoeds Skole er der små finurlige indretningsdetaljer, der får smilet frem og stemmer sindet mildt.

Sammen med den menneskelige varme og venlighed er det med til at gøre Kofoeds Skole til et trygt og udviklende sted med tid til fordybelse og eftertanke.

Links:

Kofoeds Skole Aarhus: http://kofoedsskole.dk/omos/detgoervi/kofoedsskoleaarhus.aspx

Kofoeds Skole Aarhus på Facebook: https://www.facebook.com/kofoedsskoleaarhus

Kofoeds Design: https://www.facebook.com/kofoeddesign