Kvinder og ADHD

17. nov 2015

Kvinder og ADHD. 9. december 2015, kl. 19 - 21.30 på Kvindemuseet. Foredrag af Camilla Fabricius, selvstændig ADHD- og autismekonsulent.

Kvinder og ADHD

09. december 2015 , kl. 19 - 21.30

Foredrag af Camilla Fabricius, selvstændig ADHD- og autismekonsulent.

Har du, din veninde eller din datter fået stillet diagnosen ADHD eller ADD, og er du i tvivl om, hvad og hvor meget det egentlig betyder? Der har i lang tid været en nysgerrighed på, at ADHD, sammen med andre psykiatriske lidelser og handicap, optræder væsentligt anderledes for kvinder end for mænd.

 

Gentager de samme belastninger sig med jævne mellemrum,mf.eks. ændring i ansættelsesforhold, i parforhold, impulskøb og anden dramatik? Får du tit at vide, at du er for direkte og højlydt eller for stille og genert uden at vide, hvad du gør forkert? Føler du dig tit misforstået, og har du engang imellem svært ved at forstå, hvad andre mennesker i virkeligheden siger? Bliver du let så overvældet af små ting i hverdagen, at du ender med slet ikke at kunne overskue noget.

 

Camilla Fabricius' foredrag tager udgangspunkt i de hverdagserfaringer, hun har gjort sig i sit arbejde med kvinder, mødre og venskabsrelationer. Formålet med foredraget er at aflive myterne og vandrehistorierne og at sætte den livsudfordring, som ADHD er, i perspektiv. ADHD kan ikke helbredes, men man kan lære at leve godt med diagnosen.

 

Foredraget er delt i to. Første halvdel tager sit afsæt i konkrete forklaringer om hjernens forudsætninger og måder er at virke på. Det tager afsæt i virkelige oplevelser med børn og unge med ADHD. Og anden halvdel tager sit afsæt i publikums oplevelser, spekulationer og spørgsmål. Det er ikke nødvendigt selv at have ADHD, hvis du har en nær familierelation eller veninde er det helt ok eller I kan måske blot være nysgerrige efter at høre mere om ADHD. Ingen fortællinger eller spørgsmål er for store eller for små. Hvis du har diagnoser som er tilstede: ADD, Hyperkinestiske adfærds ogopmærksomhedsforstyrrelser, DAMP, Opmærksomhedsforstyrrelser, eller PTSD så vil foredraget også være relevant for dig.

 

Foredraget varer 2 timer incl pause. Der vil være ½ time efterfølgende, til korte personlige spørgsmål og eventuelle aftaler.

 

PRIS: ALM. ENTRÉ TIL MUSEET
GRATIS FOR MUSEETS VENNER

 

Foredraget afvikles i samarbejde med Kvindemuseet og FO Aarhus.

 

Om Camilla Fabricius
Camilla har arbejdet med børn og familier med ADHD i over 20 år. Hun er uddannet speciallærer og leder på Langagerskolen i Aarhus. Camilla har et langt kendskab til de udfordringer og muligheder som ADHD giver. Camilla tager altid i afsæt i det positive og anerkendende ved de vanskeligheder som ADHD er, og har en exceptionelt god forståelse af mennesker med ADHD.