Kunstterapiens åbne døre

29. sep 2015

Kunstterapiens åbne døre 8. nov. kl. 14.-18.00: Debat-arrangement Café Nicolai, FO-byen.

2.- 3. og 8.nov. 2015. Hvad kan kunstterapi?   Billed-udstilling – info - workshops – debat. FO-byens Café, Vester Allé 8, Aarhus C.

Tir. 3.nov. kl.15-17.30: Åben café-udstilling: "Fra sans til samling - med kunstterapi". En udstilling med malerier i akryl og oliepastel, installationer med skulpturelle udtryk samt tekster, lavet af kunstterapi-kursister, der således viser, hvad kunstterapi kan.  Mulighed for at få yderligere info om projekt SUMBOs kurser, kigge i bøger og artikler om kunstterapi samt få en kop snak i caféen.  Selve udstillingen er desuden åben hele ugen i caféens åbningstid.

Man. 2.nov. kl.19-21.30: Workshop: Krop-farver-fantasi.  Kort intro til kunstterapi samt til hvad ”SUMBO” står for: Skabende Udtryk Med Bevidst Opmærksomhed. Dernæst vil jeg guide ind i et arbejdsforløb med kropslig opmærksomhed og akvarel-farvekridt-maleri.  Med inspiration fra kroppens sansninger, ”dyre-kassen” og fantasien vil billederne finde deres form og farve og rytme. Det er leg for alvor.

Tilmelding senest dagen inden.

Tir. 3.nov. kl.19-21.30: Workshop: Rytme, lyd og farve. SKAB balance og flow. Kort intro om kunstterapi og Qi-Gong-formen, WuJi Gong. Dernæst en smagsprøve, hvor vi bringer øvelser fra WuJi Gong i samspil med kunstterapiens spontane arbejde med rytmer og farvekridt-maleri. Intentionen med denne arbejdsform er at skabe balance og flow - i krop, sind og ånd.

Tilmelding senest dagen inden.

Søn. 8. nov. kl. 14-18: Udstilling - DEBAT - Smagsprøver: Hvad kan kunstterapi?

 - i et samfund hvor balancen tipper, og polariseringen vokser

- hvor vækst og velfærd får nye ansigter

- hvor stress, ADHD, depression, angst, PTSD og ensomhed hos både børn, unge og voksne - bliver mere og mere udbredt...

Et panel af kunstterapeuter vil denne søndag eftermiddag lægge op til dialog med eksempler både fra forskning og fra praksis-erfaringer. I caféen er der en udstilling at gå på opdagelse i. Og indflettet i eftermiddagens forløb vil du få en smagsprøve på, hvad kunstterapi kan.

Panel-deltagerne er:

Birte Hansen, Kunstterapi-uddannelsen, UCL. Ulla Blæsbjerg, Center for Spiseforstyrrelser. Lene Vilslev, Institut for Kunstterapi, Gadbjerg. Bente Jørgensen, Krop og Kunst. Arr. Kunstterapeut og billedkunstlærer Britta M Jensen, Projekt SUMBO, FO-Aarhus.

Tilmelding senest dagen inden.

 

Deltagelse er gratis til alle arrangementer, men husk tilmelding senest dagen inden til workshops og debat-arrangement: brittameretejensen@gmail.com  

I Facebook-gruppen "Kunstterapiens Åbne Døre 2015" samt på FAKs hjemmeside www.kunstterapeuter.dk

findes info om de øvrige arrangementer i Jylland, og på Fyn og Sjælland i denne november-uge.

Dette nye landsdækkende initiativ med Kunstterapiens Åbne Døre 2015 er blevet til i en gruppe under FAK, Foreningen Af Kunstterapeuter, www.kunstterapeuter.dk

Arr. i FO-byens Café: Britta M Jensen, projekt SUMBO, FO-Aarhus’ Kreative Værksted. Kunstterapeut, billedkunstlærer og WuJi Gong-lærer.