Flygtninge til fodboldkamp

21. okt 2015

AGF og FO-Aarhus inviterer regionens flygtninge til fodbold. Til AGF’s kommende hjemmekamp mod FC Nordsjælland 18. oktober er regionens flygtninge inviteret til at opleve stemningen i Ceres Park.

AGF og FO-Aarhus inviterer regionens flygtninge til fodbold

Til AGF’s kommende hjemmekamp mod FC Nordsjælland 18. oktober er regionens flygtninge inviteret til at opleve stemningen i Ceres Park.

Aarhus Kommune har de senere år oplevet et stigende antal flygtninge, og det har øget kravene til en vellykket integration. En fælles opgave, som AGF også ønsker at være med til at løfte.

- Vi har alle et ansvar for, at flygtningene, der kommer til vores region, bliver budt ordentlig velkommen og får en god start på deres nye tilværelse. Det ønsker vi naturligvis også at bidrage til i AGF, og derfor har vi inviteret dem ind til vores kamp mod FC Nordsjælland, siger adm. direktør Jacob Nielsen. 

Initiativet, der er kommet i stand i samarbejde med FO-Aarhus, er rettet mod alle flygtninge – både nye som gamle, og håbet er, at de sammen får en positiv oplevelse og knytter nye bånd.

- AGF er lig med fællesskab, og det inkluderer også flygtningene. Vi håber naturligvis, at de får en positiv oplevelse, og at vi kan være med til at gøre en lille forskel for nogle mennesker, der i hverdagen har usikkerhed tæt inde på kroppen. Samtidig ønsker vi også at markere, at vi er en mangfoldig og åben klub, der er for alle, uanset hvor man kommer fra. Vi har i forvejen mange nationaliteter på vores hold, og den samme mangfoldighed ser vi også gerne på tribunerne, siger Jacob Nielsen.

Hos FO-Aarhus håber man, at så mange flygtninge som overhovedet muligt vil gøre brug af invitationen.

- De flygtninge, der kommer til Aarhus, skal ikke være i tvivl om, at de er velkomne, og vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at tage godt imod dem. Forhåbentlig kan vi samle rigtig mange til fodboldkampen. Fodbold er et universelt sprog, og derfor tror jeg også, at et initiativ som dette på trods af sproglige barrierer kan være med til knytte flygtningene tættere sammen med Aarhus, siger Torben Dreier, skoleleder i FO-Aarhus.

Han ser det netop som en af FO-Aarhus’ fornemmeste opgaver at hjælpe flygtningene med at falde godt til og styrke deres netværk.

Folk-opl-og-FI-Logo

- Det har altid været Folkeoplysningens opgave at tage sig af de udsatte grupper, og det folkeoplysende arbejde har altid været båret af det levende møde mellem mennesker på tværs af skel og kulturer. Her er fodbold på mange måder en oplagt ramme, og derfor var jeg straks med på idéen, da AGF foreslog at invitere alle regionens flygtninge til en kamp. Det vil helt sikkert være med til at gøre en positiv forskel på flere fronter, siger Torben Dreier.

Invitationen til Superliga-kampen den 18. oktober er sendt ud til organisationer, foreninger og institutioner i regionen, der har flygtninge som omdrejningspunkt, og der er arrangeret bustransport til grupper fra Odder, Syddjursland, Favrskov og Skanderborg. 

Meget tyder på at Aarhus GF ønsker at gøre det til en årligt tilbagevendende begivenhed.