Nu hedder Café Nicolai Café ØKOgal

15. mar 2014

Af Hans Henrik Pedersen

FO-byens Café Nicolai i Vester Allé 8A, skiftede torsdag 13. marts 2014 navn til Café ØKOgal.

Det blev festligt markeret med en reception, hvor gæsterne kunne smage på en del af de økologiske lækkerier, som fremover vil blive tilbudt i den økologiske kantine.

Den røde løber var rullet ud, og der blev holdt taler for at fejre, at en ny socialøkonomisk virksomhed er rykket ind i FO-byen:

Socialøkonomisk virksomhed

Café ØKOgal er en ny aarhusiansk socialøkonomisk virksomhed, der udspringer af den socialøkonomiske forening ChangeMakers med iværksætteren Brian Sørensen i spidsen.

ChangeMakers driver i forvejen det socialøkonomiske væksthus Social Business House samt Café Kaffegal i Nørregade. Hør Brian Sørensen fortælle om baggrunden og visionerne for Café ØKOgal:

I første omgang skal Café ØKOgal fungere som økologisk kantine til glæde for de, som færdes i FO-byen, men på sigt tænkes virksomheden udviklet.

Økologisk udviklingspotentiale

Andet trin af udviklingen skal gøre Café ØKOgal til Aarhus førende leverandør af økologiske fødevarer til selskaber og fester. Tredje trin går ud på at gøre Café Økogal til byens bedste leverandør af økologiske firmafrokostordninger.

Ved receptionen blev holdt en række taler.

Det socialdemokratiske byrådsmedlem Peder Udengaard, som har formidlet kontakten mellem Brian Sørensen og FO-Aarhus skoleleder Torben Dreier, var receptionens konferencier og gav Café ØKOgal et par ord med på vejen:

Brian Sørensen, der står i spidsen for den nye café i FO-byen, glædede sig over, at det på kort tid er lykkedes at få den nye virksomhed på plads:

Thomas Medom, SF'er og Rådmand for sociale forhold og beskæftigelse, roste initiativet Café ØKOgal i FO-byen:

Herefter var der buffet med alskens økologiske lækkerier, såsom tærter, hjemmelavet knækbrød med ost, små kager og gode økologiske drikkevarer til.

Tove Jørvang, formand for Ældre Sagen i Aarhus, fik æren af at slutte talerrækken og ønske ØKOgal held og lykke med projektet, som Ældre Sagen glæder sig over og ønsker at bakke op om:

Café ØKOgal åbner for alvor dørene for sine gæster mandag 17. marts.

Links til mere om Café ØKOgal og socialøkonomiske virksomheder:

https://www.facebook.com/FOaarhus/posts/10203296283271287?stream_ref=10

https://www.facebook.com/pages/%C3%98KOgal/251096888392508?hc_location=timeline

http://www.cafekaffegal.dk/index.php?id=44

http://www.sociale-entreprenører.dk/hvordan-etableres-en-socialokonomisk-virksomhed.html