Hyldestfilm til ”stodderne”

08. nov 2012

To dokumentarfilm sætter fokus på hjemløse og hjemløseudstillingen i Den Gamle By

Den unge filmmand Thomas Castro er aktuel med endnu en dokumentarfilm om hjemløse i Aarhus. Filmen fortæller om den hjemløse Ulrik Szkobel, der er omdrejningspunkt for udstillingen om hjemløse i Den Gamle By.

Udstillingen, som er åben frem til 30. december 2012, er blevet til på initiativ fra den Ulrik Szkobel, der i en baggård i Den Gamle By har indrettet sin hule i netop dét cykelskur, som han blev smidt ud af på rutebilstationen i Aarhus.

Se filmen om ham og Hjemløsedagen her:

 

I filmen fortæller Ulrik Szkobel om den lille sejr, han føler ved at være tilbage i sit skur - og filmen fortæller levende om projektet "Hjemløs - det er her jeg bor". Et projekt som fortæller om hjemløses levevilkår, deres sammenhold, glæder og konflikter.

Thomas Castro har også lavet en anden film om hjemløse, der portrætterer en række hjemløse, som fortæller om deres tanker, drømme - og deres hverdag:

 

Links:

Oplysning om gadeliv: http://www.povertywalk.dk/

Værestedet Jægergårdsgade 107: http://www.aarhus.dk/da/borger/kultur-idraet-og-fritid/Aktivitetstilbud/Psykiatri-og-udsatte/Vaerestedet-i-Jaegergaardsgade.aspx

Den Gamle By om udstillingen