Giv dit overskudsgarn bort

05. dec 2012

Hele december kan man aflevere sit garn i Øst for Paradis. Garnet går til varmestuestrikkerne, som er en sammenslutning af frivillige strikkere. De producerer bl.a. sokker til hjemløse, som kommer i varmestuerne, og mennesker på krisecentre og væresteder. Alle har brug for at have varme tæer i de kolde måneder.

garn

Initiativet til garnindsamlingen er taget af Line Daugbjerg Christensen, som er biografdirektør i Øst for Paradis, og Sanne Bjørn, bestyrelsesmedlem i FO- Århus. Line og Sanne fik ideen til garnindsamlingen på et bestyrelsesmøde i FO (Frit oplysningsforbund). FO-byen stiller i forvejen lokaler til rådighed til varmestuestrikkernes garndepot. Her kan frivillige strikkere komme og hente garn til strikningen.

"Strikning er i sit udgangspunkt et godt håndarbejde, hvor man producere noget til andre. Varmestuestrikkerne er så godt et frivilligt initiativ, og det vil vi gerne være med til at skabe opmærksomhed omkring", siger Sanne Bjørn. "Og som strikker har man jo altid et garnnøgle på lager" fortsætter hun.

Jul og hjertevarme

"Julen er hjerternes fest, og i Øst for Paradis vil vi meget gerne hjælpe til at udbrede budskabet om hjertevarme. Der er mange måder at give noget tilbage i denne verden. Og at lade min biograf være indsamlingssted for garn til varmestuestrikkerne er et meget lille bidrag og helt oplagt", udtaler Line Daugbjerg Christensen.

"Vi er helt sikre på, at aarhusianerne gerne vil donere en nøgle garn til et godt formål. Der behøver ikke altid at være så langt fra tanke til handling" siger Line Daugbjerg Christensen.

"Og så kan det jo være, at man får lyst til at strikke, og det er jo en god måde at lade julefreden sænke sig," slutter Sanne Bjørn

Hvis du er interesseret i at vide mere om varmestuestrikkerne, kan du læse her:

www.varmestuestrik.dk

Du kan kontakte Sanne eller Line for yderligere information om indsamlingen.

Sanne Bjørn på 27134440 eller sannebjoerngmail.com
Line Daugbjerg Christensen på ldc@paradisbio.dk