Debat og handling i barselscaféen efter ”Freedom for Birth”

01. okt 2012

Dokumentarfilm gav startskud til international kamp for kvindens ret til at bestemme over egen fødsel

Dokumentarfilmen" Freedom for Birth" blev forleden vist i FO-Aarhus netop åbnede barselscafé i Frederiksgade 79. Filmen gav anledning til både debat og handling blandt de fremmødte jordemødre, doulaer, studerende og andre med professionel tilgang til fødsler.

Se stemningsbilleder fra aftenen og hør jordemoder Pamm Mielcke fortælle, hvad der konkret kom ud af arrangementet - og hvad der nu skal ske fremadrettet i Danmark. Indslaget er lavet af Hans Henrik Pedersen for FO-Aarhus:

 

"Freedom for Birth" blev næsten samtidigt vist 1000 steder over hele verden i et forsøg på at sætte fokus på, at kvinder ikke alle steder i praksis kan vælge, om de vil føde hjemme eller på et hospital. Helt grelt forholder det sig i Ungarn, hvor jordemoderen Agnes Gereb sidder i husarrest og er frataget alle professionelle beføjelser.

En mor, Anna Ternovszky, konkluderer i filmen, at hun vil føde på hospital næste gang for ikke at risikere, at hendes jordemoder kommer i samme situation som Agnes Gereb. Anna Ternovzsky har ellers kæmpet og vundet ved den europæiske menneskerettighedsdomstol, hvor det blev fastslået, at kvinder har retten til selv at bestemme, hvordan deres fødsel skal foregå.

Trailer for "Freedom for Birth":

http://www.youtube.com/embed/fA9YxNZ9U0k

Pamm Mielckes optakt til filmarrangementet:

http://www.fo-aarhus.dk/nyheder/2012/foedsler-i-kaerlige-og-trygge-rammer/

Facebook:

http://www.facebook.com/oneworldbirth

http://da-dk.facebook.com/events/140378602770519/

https://www.facebook.com/IntelligentFoedsel

Kampagnens websites:

http://www.freedomforbirth.com/

http://www.oneworldbirth.net/

https://www.change.org/petitions/human-rights-violations-in-european-maternity-care