Lystænding for hjemløse

 

Lystænding for hjemløse

 

Mandag 16. nov. kl. 16-19.00 på Bispetorvet - lystænding for de hjemløse i Aarhus.

Som startskud på Korshærsdagene tændte Kirkens Korshær igen i år lys for alle de mennesker i Danmark, der ikke har et hjem - for de fattige, de hjemløse, de ensomme, de psykiske syge og socialt udsatte. I 2020 levede mere end 6000 mennesker i Danmark uden et hjem og over 700 af dem i Aarhus!

"HJEM for hjemløse" og Kirkens Korshærs aktiviteter blev sat på dagsordenen. Begivenheden var landsdækkende, så der blev tændt lys på samme tid i byer over hele Danmark. På grund af Corona lavede de et alternativ til deres normale lystænding, det skulle nemlig være muligt at tænde et lys, selvom man ikke kunne møde op fysisk. Man kunne dele Kirkens Korshærs video eller tage sit eget billede, af et lys, og nævne Kirkens Korshær, så de kunne følge med i opslagene på Facebook. Håbet var, at det digitale lys ville lyse op i danskernes newsfeeds og skabe opmærksomhed på de mange mennesker, der ikke har et sted at kalde hjem.

Indsamlingsbøsserne var lagt på hylden og skiftet ud med Facebookfundraisere og donationer på Mobilepay – så alle kunne være med til at samle ind hjemmefra. Der var kaffe to-go til alle som kom forbi og myndighedernes corona-anbefalinger om ikke at samles mere end 10 personer ad gangen blev fulgt

 

FAKTA: Kirkens Korshærs sociale arbejde

• Kirkens Korshær har 38 varmestuer. Her kan mennesker, ramt af hjemløshed og andre sociale problemer, få en pause fra det pres, de lever med udenfor. Varmestuernes medarbejdere tilbyder et måltid mad, samtaler og fællesskab, tørt tøj og et sted at hvile sig. De fleste steder kan medarbejderne også hjælpe med rådgivning og skabe kontakt til systemet, hvis vedkommende beder om det.

• Kirkens Korshær har børne - og familiestøttende arbejde ni steder i Danmark. Her har vi kontakt til over 1000 familier og hjælper blandt andet med madpakker, tøjuddelingen, rådgivning og tilbud om udflugter og sociale arrangementer. 

• Kirkens Korshær driver tre stofindtagelses- og sundhedsrum, hvor stofbrugere kan indtage deres stof under observation af faguddannet personale og få hjælp og vejledning til de helbredsproblemer, der kommer med misbrug og et liv på gaden. 

• Sct. Nicolai Tjenesten er Kirkens Korshærs samtaletjeneste, hvor frivillige og uddannet personale hvert år besvarer 47.000 opkald fra mennesker, der har brug for at tale og blive lyttet til. Det er ofte mennesker, der er isolerede og ensomme, og som ikke har andre, der lytter til dem.