Fodbold-webinarer

Fodboldens Udviklingsnetværk Aarhus og DBU Jylland inviterede de aarhusianske klubber til tre webinarer: 1) Hvordan tiltrækker man som klub flere frivillige? 2) Ansæt en flexjobber i din klub – det er meget nemmere end du tror! 3) Hvad kan vi lære af studenterklubberne?

 

1) Torsdag d. 12. november kl. 16.00-17.00: Rekruttering af frivillige

V/Jens Lykke Møller, formand for fodboldens udviklingsnetværk - Aarhus (DBUJ). Opmærksomhedspunkter, når man søger flere frivillige: oplevelsen af fremgang og dynamik, historien, at de bliver en del af noget større, god organisering, støtte, frihed og højt til loftet.

 

2) Mandag d. 30. november kl. 16.00-17.00: Flexjobbere i fodboldklubber

Står din fodboldklub og mangler ressourcer til f.eks. driften, udvikling, praktiske gøremål eller til at indgå nye sponsorater? Så skal I måske overveje at ansætte en fleksjobber - det er meget nemmere end du tror. Med udgangspunkt i Aarhus Kommune afholdt Fodboldens Udviklingsnetværk Aarhus og DBU Jylland et webinar om mulighederne for at ansætte en fleksjobber i en fodboldklub. Det kræver minimalt administrativt arbejde, ligesom økonomien er begrænset. Samtidig kan man som fodboldklub være med til at hjælpe en person videre i sit arbejdsliv. Det kunne være en tidligere revisor, som kommer til at styre klubbens regnskab, eller en tidligere sælger, som får til opgave at udvikle og forøge klubbens sponsorater. Mulighederne er store ved det rette match.

Stig Christensen (FO-Aarhus) fortalte på webinaret om lovgivningen på området, mulighederne for klubberne i Aarhus Kommune samt kom med eksempler på, hvordan en fleksjobber kan være med til at styrke fodboldklubberne i Aarhus. Selvom udgangspunktet var Aarhus Kommune, kunne der på webinaret hentes inspiration til at indlede en dialog med egen kommune.

I løbet af december blev webinaret lagt online på DBU Jyllands hjemmeside, så andre også ville kunne få glæde af det ud over de aarhusianske klubber med flere.

 

3) Onsdag d. 9. dec. kl. 19-20.00: Hvad kan vi lære af studenterklubberne?

V/Jens Lykke Møller, formand for fodboldens udviklingsnetværk - Aarhus (DBUJ). Noget af recepten er at indgå i nye samarbejder og blive en tydelig del af lokalsamfundet: Drop kassetænkningen med at tænke holdene som lukket fællesskaber, inddrag medlemmerne og giv dem ansvar i arbejdet og lad være med tænke en fodboldklub som en forening der kun har fokus på fodbold.