Enkeltstående arr.

11. febr. kl.13:00: Bæredygtighed – DIY stof poser VS plastik poser.
Foredragsholder: Marifat Akbarova. Sted: Lokalcenter Gellerup Systuen, Gudrunsvej 80, Brabrand.

Formål: Inspirere til handling – spar på plastik poser og bruge stofrester, brugt tøj og lign. til at sy muleposer, indkøbsposer eller genbrug. Budskab: Vær dygtig til at være bæredygtig Inhold:

  1. Præsentation af Power point oplæg om negative påvirkninger af plastik poser til vores miljø, helbred og familiens budjet også (Info: Statistik, studie og undersøgelses )

  2. Mening udveksling – feedback fra deltagere

  3. Hvad kan vi gør i vores hverdags liv? - God handling: Ideer, kritik, forslag...

  4. Deltagelse er gratis, bydes te og kaffe samt småkiks og frugt

    Samarbejde med Usbekiske initiativer forening, Lokalcenter Gellerup og Systuen, Birte Vixø

    PS: Med oversættelse på tyrkisk, engelsk og kurdisk efter behov for dem der har sprogvanskeliheder

Arrangementet støttes af FO-Aarhus' debatpulje

 

1. aug. kl. 18.00 i Øst for Paradis holder Afraa Hashem og Waad Alkhateeb foredrag om syriske film under de ”Syriske Filmdage”.

Efter den store succes med Syriske Filmdage, er det nu tid til 3. og sidste år, hvor projektet i løbet af disse år fik international opmærksomhed fra blandt andet Al-Jazeera og BBC og hvor der var sold out i næsten alle byer som det blev holdt i efter denne store succes er festivalen nu nået til 3 byer i Norge.

Før krigen var Syrien et fredeligt land med et komplekst og forskelligartet kulturliv. Folk drak øl i solen, tog på stranden som i Danmark og levede i det hele taget på måder, som ikke var så forskellige for os. Imidlertid kom krigen, og Syrien er siden da i daglig omtale kun et sted for krig, flygtninge og andre fortrædeligheder.

Syriske Filmdage har til formål at vise diversiteten i Syrisk kultur, gennem nye, aktuelle film lavet af syrere. Filmene spænder over mange emner. De giver et indblik i en varieret og rig kultur og et indblik i filmkunst fra en del af verden, som vi er meget i berøring med men kender alt for lidt til.

Målgruppen for projektet var alle filminteresserede danskere, der har et ønske om at vide mere om syrisk filmkunst og om syrisk kultur.

Filmdagene foregik i 7 danske byer, hvor der var åbning af festivalen og seks visninger af aktuelle syriske film. Efter filmene var der oplæg fra syriske skuespillere og instruktører som står bag filmene over Skype og de var i dialog med publikum. Ligeledes var der gæster fra indland som præsenterede kortfilm.

Initiativtager er Mazen Haj Kassem, syrisk skuespiller. Han er uddannet på Dramatic High School i Damaskus i 2012 og fik sit gennembrud i 2013 i en af hovedrollerne i TV-serien Taht samaa Al-watan (på dansk: Under himlen), som handlede om krigen og i 2013 blev vist i hele Mellemøsten. Han har desuden skrevet og instrueret en række kortfilm i Syrien. Mazen kom til Danmark som flygtning i 2014 og har blandt andet haft en rolle i The Neil Hilton, som blev optaget i Filmbyen i Aarhus 2016. Mazen har inden for de seneste par år fået en uddannelse fra Potemkin filmskole, og har også stiftet Aarhus Arab Film festival og Arab Women Film festival.

 

Offentligt virtuelt debatmøde om Aarhus Kommunes klimaplan

Er klimahandlingsplanen vejen til klimaneutralitet i 2030? Eller fører den tværtimod til øget CO2-udledning? Kom og hør Aarhus Kommune og byens grønne organisationer debattere kommunens kommende klimaplan.

 

Onsdag den 30. september kl. 19:00 – ca. 21:00

Mødet fandt sted i FO-Byen med et mindre publikum. Men det blev streame't live.

- Er biomasse grøn eller sort?

- Kan man fange CO2? Kan CO2 tæmmes? Måske endda bruges?

- Kan vækstdrømme realiseres uden at klimaet påvirkes?

Svarene på disse spørgsmål blev vidt forskellige alt efter, hvem man spurgte. Og de grønne organisationer i Aarhus får et andet facit, når de regner på Aarhus Kommunes klimaplan, end kommunen gør. Nu kunne man selv afgøre, hvem der har ret.

Inviterede var Aarhus Kommunes klimachef, en byrådspolitiker og et par debattører fra de grønne organisationer til en debat om klimaplanen. Den var i høring indtil slutningen af oktober. Det var altså NU, man kunne få indflydelse! Bedsteforældrenes Klimaaktion og Det fælles Bedste inviterede derfor til debatten. Man kunne deltage ved at stille spørgsmål til panelet via sms.

Der var fokus på tre emner i klimaplanen: 1) Biomasse, 2) CO2-fangst, CO2-lagring og syntetisk brændstof (Power-to-X) samt 3) Aarhus Kommunes vækstplaner og disses konsekvenser for klimaet.

 

Panelet bestod af

- Henrik Müller, klimachef, Aarhus Kommune.

- Eva Meinertz, medlem af Aarhus Byråd for De Radikale, medlem af Bæredygtighedsudvalget m.m.

- Andreas Petersen, Verdens Skove.

- Niels Aagaard, Bedsteforældrenes Klimaaktion og Det Fælles Bedste.

De tre emner præsenteres af panelet, og du kan via livestream og sms deltage i debatten og få svar på de spørgsmål, du har. Der vil også være andre indslag i dette spændende og højaktuelle arrangement.

 

Praktiske oplysninger

På grund af Corona-restriktioner foregik mødet med et begrænset antal indbudte tilhørere. Men mødet blev livestreamet, så man kunne følge debatten hjemmefra. 

 

 

D. 4. oktober - Stiften Lounge - Åbent oplæg omkring LGBTQ+miljøet og sundhedsvæsenet hos LGBT+Danmark

Åbent oplæg omkring LGBT+Danmarks sundhedskampagne

Kl. 17:00 - 18:00 - Stiften Lounge i FO-byen

Mødet mellem sundhedsvæsenet og et LGBTQ-individ udspillede sig i filmen Lola Vers La Mer: PROUD! Filmfestival var derfor glade for at kunne præsentere følgende panelsamtale om emnet:

LGBTQIA+ HOS LÆGEN

En række nationale og internationale forskningsprojekter peger på, at LGBTQIA+ personer har særlige sundheds- og trivsels-udfordringer. Dette skyldes flere faktorer, men en af dem kan være at LGBTQIA+ personer gør mindre brug af læge og sundhedssystem end den øvrige befolkning. På sigt skaber dette ulighed i sundhed.

I forbindelse med visningen af filmen Lola Vers La Mer inviterede LGBT+ Danmark et panel af eksperter på sundheds- og LGBT+ området til at tale om, hvordan vi kan gøre det tryggere for LGBT+ personer at gå til lægen. Panelet fandt sted i forbindelse med lancering af LGBT+ Danmarks kampagne om LGBT+ sundhed.

I panelet sad:

Alex Delamare – sundhedsantropolog og projektleder for Transit

Kim Agerholm Brogaard – læge i almen praksis

Marie Carlsen – blogger om regnbuefamilier og lesbisk parforhold

Annelene Højvang Larsen – Kommunikationschef i Dansk Selskab for Patientsikkerhed

Moderator - Nanna Rebekka

Det var gratis og åbent for alle interesserede i Stiften Lounge kl. 17 - 18 d. 4. oktober, selvfølgelig med corona-restriktioner.