Aarhus Volume Gadefestival

 

Da Aarhus Volume afholdt Gadefestival for 3. gang betød det en større og bedre gadefestival. I 2018 fik festivalen en ny scene, Talkscenen, som dannede centrum om samtaler og oplæsninger.

Programmet for talkscenen 30. juni:

12.30 - 13.30 -  For dansk i Grønland for grønlandsk i Danmark

For Dansk i Grønland, for grønlandsk i Danmark - i samarbejde med Det Grønlandske Hus i Aarhus. Mange unge grønlændere rejser til Danmark for at studere. De er danske statsborgere og i det meste af systemet bliver det antaget at de har det samme udgangspunkt som unge opvokset i Danmark. Om konflikterne i systemet samt deres drømme og håb for Grønland. Deltagere: Mia Chemnitz, Sanne Helmer Petersen og Sina Parbst Frederiksen

14.00 - 15.00 - Civil Ulydighed

Civil Ulydighed - i samarbejde med Internationalt Forum (IF) Aarhus. "Lad os være mennesker i første, undersåtter i anden række." skriver Henry D. Thoreau i 1849 i sit essay "Civil Disobediance". Nogle gange er loven i overensstemmelse med vores etik. I hvilke former viser civil ulydighed sig? Hvad er en politisk handling? Og kan civil ulydighed ændre loven? Deltagere: Asbjørn Nielsen og Saman Atter Motlagh.

15.30 - 16.30 - Transkønnet i DK? (støttet af FO-Aarhus' debatpulje)

Transperson i DK. Hvilke udfordringer står man overfor som transperson i Danmark i dag? Og hvad vil det egentlig sige at være transkønnet? Deltagere: Storm Lillevang og Elias Magnild.

17.00 - 18.00 -  Fat Fissen - Seksualundervisning 2.0 (støttet af FO-Aarhus' debatpulje)

Fat Fissen - Seksualundervisning 2.0. Omkring halvdelen af os går rundt med en, men det er som om mange af os ikke rigtig kender den. Bliv introduceret til klitorissen, kønskransen og historien om fissen. Deltagere: jordemor og forfatter Gry Senderovitz og Caroline Due, medredaktør på Kvinde Kend din Krop, 2013 og Anna Svenning.

18.30 - 19.30 - LiPS på Gaden

LIPS på gaden. Besøg af Litteraturen på Scenen som tog de unge forfattere med til en oplæsning på festival. Deltagere: Lin Melkane, Lærke Jessen, Mathilde Melvang, Malte Frøslev og Christien Dalgas.

Aarhus Volume mener det er vigtigt at præsentere politiske emner og kampe i en kulturel/festival arena. For det første har de mulighed for at nå ud til en anden målgruppe end enkeltstående debatarrangementer kan. For det andet er kunst og kultur formet af vores fælleskaber, institutioner og samfund, og også i en mere kunstnerisk kontekst er det vigtigt at diskutere samfundets problemer og kampe. Udgangspunkt for valg af emnerne er ret forskellige, men de mener alle 4 emner er højaktuelle og vigtige.

Målgruppe: Aarhus Volume Gadefestival 2018 var åben for alle. De sidste to år har de haft besøg af alle aldersgrupper, dog er der en overvægt af personer mellem 15 og 30 år. GadeTalks henvendte sig til alle, og erfaringen fra december arrangementet “Town Part Festival” var en relativ lige spredning over alle aldersgrupper til debatarrangementer. GadeTalks nåede derfor også ud over Gadefestivallens mere almindelige målgruppe.

Målet med GadeTalks: - at byde på indhold, man ikke havde forventet fra Gadefestivallen. Samt tiltrække mennesker, der ikke havde opsøgt debatter uden for en ramme som Aarhus Volume Gadefestival 2018. Levering af viden, holdninger og historier af høj kvalitet og at gøre det alment forståeligt. Man skulle altså ikke kende ord som “intersektionel feminisme” for at kunne være med i debatten om at være transperson i Danmark. De forsøgte at tage emner, der ofte bliver diskuteret inden for bestemte grupperinger og politiske retninger, og gøre dem alment relaterbare og inviterende.

http://aarhusvolume.com

https://www.facebook.com/events/392477424557995/