Verdensbilleder

Verdensbilleder

Go green with Aarhus på Rådhuspladsen fredag og lørdag 3.- 4. juni 2016

Da ”Verdensbilleder – Explore the World with Aarhus” i år blev afviklet for tyvende gang i dagene 3.-4. juni, blev det også med et særligt bæredygtigt element og sigte. På Rådhuspladsen kunne man nemlig opleve en særlig bæredygtig klimaudstilling med navnet ”Explore the green World with Aarhus”. I samarbejde med blandt andre Aarhus Kommune, ”Go green with Aarhus”, Koncept Aarhus og Global Citizen blev der på udstillingen stillet skarpt på, hvordan private husstande, virksomheder og byen kan foretage grøn omstilling og grønnere investeringer til glæde for miljøet og til glæde for deres egen økonomi.

Som centrum af udstillingen opstilledes en ”Spotter-box” fra Global Citizen. Spotter-box var en registreringsplatform for frivillige private og professionelle fra hele Europa, som alle har en interesse i bæredygtig vækst, og som gerne vil bidrage med engagement, viden, kompetencer, holdninger, idéer og vinkler på en bæredygtig fremtid for hele verden. Spotter-netværket vokser i hele Europa og kommer bl.a. til at danne grundlag for et endnu større tiltag i Aarhus City 2017. I forbindelse med udstillingen i år afholdt Global Citizen et europæisk møde med 100 unge ”Spottere” fra hele Europa, som gennem workshops under eventen i Aarhus skulle udarbejde et fælles bud på bæredygtig udvikling og vækst i de europæiske storbyer i fremtiden.

Claus Bech, direktør for Aarhus City Forening, udtalte: ” Vi har en særlig forpligtelse i disse år til at sætte fokus på de store klimaudfordringer, som hele verden står over for. Og det vil vi gerne være med til at formidle under ”Verdensbilleder” og ”Go green with Aarhus”. Jeg kan samtidig afsløre, at vi til næste år, i Kulturhovedstadsåret, har en helt unik byrumsbegivenhed i ærmet, som i den grad vil sætte fokus på vores planet og klimaudfordringerne. Projektet vil blive afsløret i forbindelse med udstillingen på Rådhuspladsen 3. juni om eftermiddagen,” afslutter Claus Bech.

 

Fakta om Verdensbilleder 2016

Rejse-, shopping- og kulturfestivalen ”Verdensbilleder – Explore the world with Aarhus” er en årligt tilbagevendende tradition for borgerne i Aarhus og det øvrige Jylland. Temaet for eventen i 2016 er “Explore the World with Aarhus” med rejse-, kultur-, shopping- og kulinariske indslag fra mange verdenshjørner, herunder gratis koncerter, dans og underholdning i byrummet, internationalt marked på Store Torv, rejse- og oplevelsesunivers, midnatsåbent i byens butikker fredag 3. juni samt festfyrværkeri til midnat fredag 3. juni.