Kosmos-optog

Kosmos-optog

4. juni i forbindelse med Verdensbilleder.

Teater Kosmos er et optog med høje dukker, musik, humor, dynamiske rytmer, masker og akrobatik. De lavede parade gennem byen fredag den 4. juni kl. 17-18.00. Maria Lexa er kunstnerisk leder og instruktør på Teater Kosmos. Hun har i mange år skabt forestillinger, optog og workshops til unge talenter. ”Det handler om livsglæde og om at sprede den ud i gaderne. Efter tiden med Covid-19 har vi brug for at komme ud, og folk har brug for at oplevet noget” udtalte Maria Lexa til Århus Onsdag.

Ud over de meget høje dukker, kunne man også opleve andre finurlige og sjove figurer, der appellerede til publikum i alle aldre. Mange af maskerne stammer fra Bali, hvor Maria Lexa tidligere har samarbejdet med kunstnere. Optoget blev en improvisation, hvor deltagerne reagerede på de mennesker, de mødte. Men herudover lavede de også indøvede, faste koreografier undervejs.

Start og afslutning var ved FO-byen i Frederiksgade 78.

 

Fredag d. 18. juni kl. 16.00 og lørdag d. 19. juni kl. 13.00 skabte KOSMOS Good Life Optog liv i Aarhus’ gader og spredte glæde til mennesker i alle aldre. Optoget varede ca. 1 time og var en farverig, fortryllende og fascinerende parade som præsenterede Teatret KOSMOS’ 3 m. høje dukker, maskefigurer, dans, klovne, gøglere, live musik med mere. Deres optræden, som skabte festlig magi i byen, var både spektakulær og meget familievenlig. Optoget startede og sluttede i gården i FO-Byen, Frederiksgade 78 og slangede sig gennem Aarhus Midtby på følgende rute: FO-Byen > Frederiksgade > Østergade > Strøget ved Salling > Domkirken > Store Torv > Lille Torv > Broen over Aarhus Å (ved Magasin). Derefter RETUR ad samme rute.

Produktionen var et samarbejde mellem Teatret KOSMOS, GeLinde og FO-Aarhus og blev støttet af Aarhus Kommunes Kulturarrangementspulje. 2021 var tredje år hvor optoget foregik i Aarhus Midtby og det er planen at det skal være tilbagevendende. Instruktøren Maria Lexa, som oprindelig kommer fra San Francisco i USA, har en lang historie i Aarhus som skuespiller, mesterlærer, teaterleder og festivaldirektør med speciale i storslåede forestillinger i byens rum. Good Life Optog inddrog mange lokale kunstnere og gæstegrupper fra regionen, inkl. Gøglerskolen, Rethinkers, Aarhus Universitet, Tese Galleri og Masketeatret Dunkelfolket fra Aalborg. De enestående masker og dukker er rene kunstværker i sig selv. Teatret KOSMOS benytter træmasker som er fremstillet af traditionelle maskemagere I Bali, mens andre er håndlavede af de danske kunstnere Kirsten Gitz-Johansen og Jens Kirkedal Jensen. Optogets unikke kæmpedukker er designet og skabt af Maria Lexa.