Opgang2 Viden

Opgang2 Viden: Når kunst møder mennesker

 

Seks eftermiddags-oplæg ved OPGANG2.

Kulturinstitutionen OPGANG2 har gennem mere end 40 år arbejdet med kunst. Billedkunst, filmkunst, teater og musik og altid med kunsten som et middel til udvikling, perspektivering og debat. I samarbejde med FO Aarhus vil OPGANG2 i starten af 2020 præsentere en række oplæg, der deler ud af alt denne akkumulerede viden. Fremover vil dette også være del af den nye afdeling, OPGANG2 VIDEN.

”Det ligger i folkeoplysningens DNA, at den skal give mennesker redskaber til at begå sig i den tid og den verden, de lever i. Det er præcis den samme tankegang, som alle årene har drevet OPGANG2s virke. Om det har været igennem debatskabende teater eller i unges arbejde med teater og kunst, har kunstens møde med mennesket, og hvad der så sker, været essensen,” siger OPGANG2-chef Søren Marcussen.

Formatet er en række månedlige eftermiddagssaloner, afholdt i FO-Byen, Frederiksgade 78C, Vester Allé 8, 8000 Aarhus, fra 16.00-17.00. Inspirerende og perspektiverende små indspark, lige efter fyraften. Gratis og åbne for alle.

 

23. januar: Livshistorier og hjerteblod gennem et halvt århundrede, historien om OPGANG2 gennem 40 år, fortalt af daglig leder Per Kjærgaard Paulsen. Hvordan virker et mange-facetteret  moderne kulturhus, i hjertet af Aarhus, anno 2020?

 

 

Den 26. februar kl. 16-17.00: Tyve Spørgsmål til dramatiker Pia Marcussen.

2020 inviterer OPGANG2, i samarbejde med FO-Aarhus og Gyngen til et kig indenfor i dramatikerens værksted. Bliv klogere på moderne dansk dramatik, for og om unge, når Opgang2 inviterer indenfor til en Q&A med den prisvindende dramatiker Pia Marcussen, der er højaktuel med Reumertvinderen 4 EVER på Aarhus Teater (Stiklingen, 18.-29. februar). OPGANG2 faciliterer spørgsmål, men publikum vil også få mulighed for at stille spørgsmål til Pia, der udover dramatiker også er kunstnerisk leder i OPGANG2.

Arrangementet er det andet i rækken af folkeoplysningsarrangementer, hvor OPGANG2 deler ud af mere end 40 års erfaringer og oplevelser med kunst, mennesker og debat i fokus. Arrangementerne er støttet af  FO-Aarhus’ debatpulje.

Sted: Gyngen, Folkeoplysningens Hus, Vester Allé 8, 8000 Aarhus C

Gratis adgang – åben for alle

 

11. marts kl. 16-17.00: Filmskaber og OPGANG2-chef Søren Marcussen vil fortælle om sit arbejde med portræt- og dokumentarfilm, med udgangspunkt i blandt andet filmen ”Det vi husker”, der har premiere på dette års Palæstina Filmdage i Øst for Paradis, lørdag d. 14. marts 2020. Filmen indgår i Opgang2-arrangementrække – som denne ene gang afholdes i Øst for Paradis lørdag klokken 16:00 med dialog efter filmen.

Billetter købes og bestilles i Øst for Paradis. ”Det ligger i folkeoplysningens DNA, at den skal give mennesker redskaber til at begå sig i den tid og den verden, de lever i. Det er præcis den samme tankegang, som alle årene har drevet OPGANG2s virke. Om det har været igennem debatskabende teater eller i unges arbejde med teater og kunst, har kunstens møde med mennesket, og hvad der så sker, været essensen,”  (Søren Marcussen, chef i OPGANG2 gennem 47 år )

Sted: Gyngen, Folkeoplysningens Hus, Vester Allé 8, 8000 Aarhus C

Gratis – åben for alle.

 

14. marts kl. 15-15.30:

Introduktion til ”Det Vi Husker”. Denne dag er der premiere på filmen ”Det Vi Husker” og i et samarbejde mellem FO-Aarhus og Opgang2 kan du få en introduktion til filmen ved instruktør Søren Marcussen. Vi mødes ved FO-Byen, Vester Allé 8, klokken 15.00 og efter et kort oplæg ved Søren Marcussen er der walk-n-talk til Øst For Paradis, hvor ”Det Vi Husker” har premiere.

Billetter til filmen skal bestilles via www.paradisbio.dk - oplægget er gratis at deltage i. Vi mødes ved FO-Byen, Vester Allé 8, klokken 15.00 og efter et kort oplæg ved Søren Marcussen er der walk-n-talk til Øst For Paradis, hvor ”Det Vi Husker” har premiere.

OM “Det Vi Husker": Et filmisk essay baseret på digter og filminstruktør Søren Marcussens møde med mennesker i palæstinensiske flygtningelejre i Libanon. Fra en rejse i april 2019 sammen med Imad Kaaouach, som for 60 år siden blev født i flygtningelejren Mieh Mieh.

Søren Marcussen: ”Dybest set, er vi det vi har set, og oplevet. Men det vi har set og oplevet, er det alt. Det vi husker, er det alt vi har.”

 

 

 

 

Kommende arrangementer offentliggøres på www.fo-aarhus.dk og www.opgang2.dk/viden