Enkeltstående arrangementer

 

 

Morten Østergaard

Virkeligheden kalder Borgen: ærlig snak om fremtiden for de udsatte boligområder

Tid: 12. marts kl 20.00 - 21.30

Sted: Stiften Lounge i FO-byen, Frederiksgade 78 C, 8000 Aarhus C

 

Aftenens tema

• Hvordan får vi blandede institutioner og skoler, så børn og forældre mødes på tværs af sociale og kulturelle skel?

• Hvordan får vi flere til at gribe jobmulighederne, som aldrig har været flere?

• Hvordan stopper vi fødekæden til banderne?

 

Gæster

Fadi Kassem er århusiansk pædagog og debattør, særligt i spørgsmål om integration. Hans mor er dansk-palæstinenser og hans far dansk-syrer. Kassem var hovedperson i den danske dokumentarfilm Ghettodrengen fra 2012.

 

Aydin Soei Sociolog og journalist. Ekspertise: integration, udsatte områder, kriminalitet og radikalisering. Aydin har forfattet flere bøger og artikler til antologier om unge i udsatte boligområder; heriblandt bøgerne "Skyld – historien bag mordet på Antonio Curra" og "Vrede unge mænd – optøjer og kampen om anerkendelse i et nyt Danmark”

 

Semsi Cicek, 38 år. Tyrkisk afstamning og gift med en palestinenser og mor til tre.... født og opvokset i Vollsmose, Odense. Butiksudlært i år 2000 og fitness instruktør kursus, diplomer i kosmetisk akupunktur og Hotstone massage. Arbejder hos Træning for Qvinder i Odense idag.

 

Vært: Morten Østergaard - politisk leder af det Radikale Venstre. Han blev valgt til Folketinget ved valget i 2005, og var Økonomi- og Indenrigsminister 1. september 2014 - 28. juni 2015.

 

Moderator: Povl Henningsen - ekspert i kommunikation på tværs af kulturer, personlig formidling og internationalt holdspil. Forfatter til to bøger om kommunikation. Driver virksomheden Henningsen Global med fokus på ledelse, kommunikation og samarbejde.

 

Arrangementet afvikles som en blanding af interview, samtale og forsamlingshus. Den levende samtale på tværs af forskelle med nerve, kant og humør. Tilmelding ikke nødvendig. Der serveres kaffe og et godt stykke kage undervejs.

 

 

Italien - hvad nu? Mandag d. 19. marts kl 19 -20 i Stiften Loungen i FO-byen

 

Der blev afholdt valg i Italien d. 4. Marts 2018 og det endte med et mudret resultat, hvor ingen partier eller blokke fik flertal. Det betød dog en fremgang til EU-kritiske og populistiske partier som Lega Nord og Fem-stjerne bevægelsen med komikeren Beppe Grillo i baggrunden.

Journalist og mange årig Italiens-kender Poul Breyen vil fortælle om den spegede situation og mulighederne for at lave en regering. 

 

Arrangeret af Europabevægelsen:

https://www.facebook.com/events/498034833925652/?ti=icl

Arrangementet støttes af FO-Aarhus' debatpulje

 


Hvad er Irlands rolle i Brexit?
Onsdag den 21. marts kl. 17.00 - 18.30 i Café Nicolai, Folkeoplysningens Hus, Vester Alle 8, Aarhus

 

Skilsmissen er stort set faldet på plads. Men hvordan skal briterne og EU finde ud af at leve sammen? Det bliver i høj grad afgjort af Irland, der fortsat er EU-medlem. Kan der findes en løsning, hvor der ikke behøver at være en mærkbar grænse langs den gamle konfliktzone mellem Irland og Nordirland?

 

Debatmøde med centerleder Sara Dybris McQuaid og DEO’s chefanalytiker Rasmus Nørlem Sørensen.

 

Deltagelse: 50 kr. inkl. kaffe og et glas øl. 20 kr. for studerende. Tilmeld jer Irlandsmødet her. Mødet er arrangeret af DEO, FO-Aarhus og Center for irske studier ved Aarhus Universitet.