Enkeltstående arrangementer

 

 

Morten Østergaard

Virkeligheden kalder Borgen: ærlig snak om fremtiden for de udsatte boligområder

Tid: 12. marts kl 20.00 - 21.30

Sted: Stiften Lounge i FO-byen, Frederiksgade 78 C, 8000 Aarhus C

 

Aftenens tema

• Hvordan får vi blandede institutioner og skoler, så børn og forældre mødes på tværs af sociale og kulturelle skel?

• Hvordan får vi flere til at gribe jobmulighederne, som aldrig har været flere?

• Hvordan stopper vi fødekæden til banderne?

 

Gæster

Fadi Kassem er århusiansk pædagog og debattør, særligt i spørgsmål om integration. Hans mor er dansk-palæstinenser og hans far dansk-syrer. Kassem var hovedperson i den danske dokumentarfilm Ghettodrengen fra 2012.

 

Aydin Soei Sociolog og journalist. Ekspertise: integration, udsatte områder, kriminalitet og radikalisering. Aydin har forfattet flere bøger og artikler til antologier om unge i udsatte boligområder; heriblandt bøgerne "Skyld – historien bag mordet på Antonio Curra" og "Vrede unge mænd – optøjer og kampen om anerkendelse i et nyt Danmark”

 

Semsi Cicek, 38 år. Tyrkisk afstamning og gift med en palestinenser og mor til tre.... født og opvokset i Vollsmose, Odense. Butiksudlært i år 2000 og fitness instruktør kursus, diplomer i kosmetisk akupunktur og Hotstone massage. Arbejder hos Træning for Qvinder i Odense idag.

 

Vært: Morten Østergaard - politisk leder af det Radikale Venstre. Han blev valgt til Folketinget ved valget i 2005, og var Økonomi- og Indenrigsminister 1. september 2014 - 28. juni 2015.

 

Moderator: Povl Henningsen - ekspert i kommunikation på tværs af kulturer, personlig formidling og internationalt holdspil. Forfatter til to bøger om kommunikation. Driver virksomheden Henningsen Global med fokus på ledelse, kommunikation og samarbejde.

 

Arrangementet afvikles som en blanding af interview, samtale og forsamlingshus. Den levende samtale på tværs af forskelle med nerve, kant og humør. Tilmelding ikke nødvendig. Der serveres kaffe og et godt stykke kage undervejs.

 

 

Italien - hvad nu? Mandag d. 19. marts kl 19 -20 i Stiften Loungen i FO-byen

 

Der blev afholdt valg i Italien d. 4. Marts 2018 og det endte med et mudret resultat, hvor ingen partier eller blokke fik flertal. Det betød dog en fremgang til EU-kritiske og populistiske partier som Lega Nord og Fem-stjerne bevægelsen med komikeren Beppe Grillo i baggrunden.

Journalist og mange årig Italiens-kender Poul Breyen vil fortælle om den spegede situation og mulighederne for at lave en regering. 

 

Arrangeret af Europabevægelsen:

https://www.facebook.com/events/498034833925652/?ti=icl

Arrangementet støttes af FO-Aarhus' debatpulje

 


Hvad er Irlands rolle i Brexit?
Onsdag den 21. marts kl. 17.00 - 18.30 i Café Nicolai, Folkeoplysningens Hus, Vester Alle 8, Aarhus

 

Skilsmissen er stort set faldet på plads. Men hvordan skal briterne og EU finde ud af at leve sammen? Det bliver i høj grad afgjort af Irland, der fortsat er EU-medlem. Kan der findes en løsning, hvor der ikke behøver at være en mærkbar grænse langs den gamle konfliktzone mellem Irland og Nordirland?

 

Debatmøde med centerleder Sara Dybris McQuaid og DEO’s chefanalytiker Rasmus Nørlem Sørensen.

 

Deltagelse: 50 kr. inkl. kaffe og et glas øl. 20 kr. for studerende. Tilmeld jer Irlandsmødet her. Mødet er arrangeret af DEO, FO-Aarhus og Center for irske studier ved Aarhus Universitet.

 

 

Åben invitation til debat om Fremtidens Scenekunst

Giv din mening til kende og vind teaterbilletter

 

Frem mod 1. maj vil Kulturministeren indsamle perspektiver på - og idéer til - i hvilke rammer og på hvilke vilkår fremtidens scenekunst skal forme sig. 

Med den medvind og anerkendelse, som den aarhusianske scenekunst i disse år møder både nationalt og internationalt, vil det være naturligt, at det aarhusianske aftryk i kulturministerens materiale bliver markant og viser den opbakning fra byen, som møder miljøet i hverdagen.

Derfor inviterer Performing Arts Platform i et samarbejde med FO Aarhus og Stiften Lounge byens borgere til et dialogmøde om publikums rolle i teatret med afsæt i en lokal forankring i Aarhus.

Dialogmødet finder sted:

Tirsdag d. 17. april 2018

kl. 19.00 - 21.00

Stiften Lounge, Frederiksgade 78B i FO-Byen, 8000 Aarhus C

Annelis Kuhlmann, lektor ved Dramaturgi på Aarhus Universitet indleder dialogmødet med et historisk rids, der giver os et indblik i publikums skiftende rolle i teatret gennem tiden. Herefter overtager moderator Peter Nørskov (tidligere redaktionschef og kulturredaktør ved Aarhus Stiftidende). Sammen med et panel bestående af b.la. Lene Grønborg Poulsen (Kulturjournalist for bl.a. JP Aarhus og Iscene samt medlem af Reumert Komiteen) og Ann Jacobsen (Læringsvejleder i pædagogisk læringscenter (PLC) på Solbjerg Skole) vil Peter facilitere samtalen med deltagerne.

Med udgangspunkt i en række spørgsmål bliver deltagerne guidet gennem en aften, der har til hensigt at give teatrene publikums perspektiver på den aktuelle aarhusianske teaterscene, og indlede en snak om fremtiden ved at stille skarpt på spørgsmål som: Hvordan gør vi teatret attraktivt for nye publikummer?, hvordan kan vi forlænge teateroplevelsen? mv.

Tilmelding foregår via linket her: www.teaterbyen.dk

Her har du også mulighed for at notere dine input til, hvilke temaer, perspektiver mv. der skal på dagsorden. Inputs til temaer bedes indgivet inden søndag d. 15. april.

Blandt de fremmødte vil der blive trukket lod om 2 x 2 teaterbilletter til Grab Them By The Pussy på Teatret Svalegangen og Biedermann og Brandstifterne på Aarhus Teater

Performing Arts Platform faciliterer frem mod 1. maj en proces, der har til hensigt - gennem en lille hurtigtarbejdende styregruppe, med repræsentanter fra forskellige dele af scenekunstmiljøet - at skabe et fælles aftryk; og samtidigt give enkeltinstitutioner og aktører et kvalificeret input til selv at indsende idéer og tanker. Det sker gennem to dialogmøder om fremtidens scenekunst:

Onsdag d. 11. april: Et 'lukket' dialogmøde udelukkende for scenekunstfaglige.

Tirsdag d. 17. april: Et åbent dialogmøde for scenekunstfaglige og for publikummer og interesserede borgere.

Krydsild "Fremtidens Scenekunst" - http://tr.anpdm.com/track?t=c&mid=20905644&uid=887456554&&&http%3A%2F%2Fwww.kum.dk%2Ftemaer%2Fdine-oensker-til-fremtidens-scenekunst%2F

FB-side - http://tr.anpdm.com/track?t=c&mid=20905644&uid=887456554&&&https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkulturmin%2Fvideos%2F1519545291476369%2F

FB-gruppe - http://tr.anpdm.com/track?t=c&mid=20905644&uid=887456554&&&https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgroups%2F151495205523604%2F%3Fref%3Dbr_rs

Ministerens plan er at samle op på en konference mandag den 14. maj.

Yderligere oplysninger kan hentes hos

Kasper Egelund / 4034 4008 / kasper@theplatform.dk

Mette Bjærge / 2135 4133/  mette@bjaerge.dk

Arrangementet er støttet af FO-Aarhus' debatpulje

 

 

 

16. maj kl. 19-21.00: MIN REJSE TILBAGE TIL LIVET
Det er overskriften på et gribende og ærligt foredrag af Jacob Vang Jacobsen. Et foredrag om livet som misbruger på gaden, og rejsen tilbage til livet.
Vi er stolte over at hjælpe Jacob med dette foredrag og vi håber at I alle har lyst til en aften i selskab med Jacob. Det bliver helt sikkert en aften der giver stof til eftertanke.

 

Køb din billet lige her: (alle pengene går direkte til Jacob)

 

https://billetto.dk/e/min-rejse-tilbage-til-livet-et-staerkt-foredrag-om-livet-som-misbruger-pa-gaden-billetter-277359

 

Det foregår i Stiften Loungen, Frederiksgade 78B.

 

Arrangementet støttes af FO-Aarhus' debatpulje.