Enkeltstående arrangementer

 

 

Morten Østergaard

Virkeligheden kalder Borgen: ærlig snak om fremtiden for de udsatte boligområder

Tid: 12. marts kl 20.00 - 21.30

Sted: Stiften Lounge i FO-byen, Frederiksgade 78 C, 8000 Aarhus C

 

Aftenens tema

• Hvordan får vi blandede institutioner og skoler, så børn og forældre mødes på tværs af sociale og kulturelle skel?

• Hvordan får vi flere til at gribe jobmulighederne, som aldrig har været flere?

• Hvordan stopper vi fødekæden til banderne?

 

Gæster

Fadi Kassem er århusiansk pædagog og debattør, særligt i spørgsmål om integration. Hans mor er dansk-palæstinenser og hans far dansk-syrer. Kassem var hovedperson i den danske dokumentarfilm Ghettodrengen fra 2012.

 

Aydin Soei Sociolog og journalist. Ekspertise: integration, udsatte områder, kriminalitet og radikalisering. Aydin har forfattet flere bøger og artikler til antologier om unge i udsatte boligområder; heriblandt bøgerne "Skyld – historien bag mordet på Antonio Curra" og "Vrede unge mænd – optøjer og kampen om anerkendelse i et nyt Danmark”

 

Semsi Cicek, 38 år. Tyrkisk afstamning og gift med en palestinenser og mor til tre.... født og opvokset i Vollsmose, Odense. Butiksudlært i år 2000 og fitness instruktør kursus, diplomer i kosmetisk akupunktur og Hotstone massage. Arbejder hos Træning for Qvinder i Odense idag.

 

Vært: Morten Østergaard - politisk leder af det Radikale Venstre. Han blev valgt til Folketinget ved valget i 2005, og var Økonomi- og Indenrigsminister 1. september 2014 - 28. juni 2015.

 

Moderator: Povl Henningsen - ekspert i kommunikation på tværs af kulturer, personlig formidling og internationalt holdspil. Forfatter til to bøger om kommunikation. Driver virksomheden Henningsen Global med fokus på ledelse, kommunikation og samarbejde.

 

Arrangementet afvikles som en blanding af interview, samtale og forsamlingshus. Den levende samtale på tværs af forskelle med nerve, kant og humør. Tilmelding ikke nødvendig. Der serveres kaffe og et godt stykke kage undervejs.

 

 

Italien - hvad nu? Mandag d. 19. marts kl 19 -20 i Stiften Loungen i FO-byen

 

Der blev afholdt valg i Italien d. 4. Marts 2018 og det endte med et mudret resultat, hvor ingen partier eller blokke fik flertal. Det betød dog en fremgang til EU-kritiske og populistiske partier som Lega Nord og Fem-stjerne bevægelsen med komikeren Beppe Grillo i baggrunden.

Journalist og mange årig Italiens-kender Poul Breyen vil fortælle om den spegede situation og mulighederne for at lave en regering. 

 

Arrangeret af Europabevægelsen:

https://www.facebook.com/events/498034833925652/?ti=icl

Arrangementet støttes af FO-Aarhus' debatpulje

 


Hvad er Irlands rolle i Brexit?
Onsdag den 21. marts kl. 17.00 - 18.30 i Café Nicolai, Folkeoplysningens Hus, Vester Alle 8, Aarhus

 

Skilsmissen er stort set faldet på plads. Men hvordan skal briterne og EU finde ud af at leve sammen? Det bliver i høj grad afgjort af Irland, der fortsat er EU-medlem. Kan der findes en løsning, hvor der ikke behøver at være en mærkbar grænse langs den gamle konfliktzone mellem Irland og Nordirland?

 

Debatmøde med centerleder Sara Dybris McQuaid og DEO’s chefanalytiker Rasmus Nørlem Sørensen.

 

Deltagelse: 50 kr. inkl. kaffe og et glas øl. 20 kr. for studerende. Tilmeld jer Irlandsmødet her. Mødet er arrangeret af DEO, FO-Aarhus og Center for irske studier ved Aarhus Universitet.

 

 

Åben invitation til debat om Fremtidens Scenekunst

Giv din mening til kende og vind teaterbilletter

 

Frem mod 1. maj vil Kulturministeren indsamle perspektiver på - og idéer til - i hvilke rammer og på hvilke vilkår fremtidens scenekunst skal forme sig. 

Med den medvind og anerkendelse, som den aarhusianske scenekunst i disse år møder både nationalt og internationalt, vil det være naturligt, at det aarhusianske aftryk i kulturministerens materiale bliver markant og viser den opbakning fra byen, som møder miljøet i hverdagen.

Derfor inviterer Performing Arts Platform i et samarbejde med FO Aarhus og Stiften Lounge byens borgere til et dialogmøde om publikums rolle i teatret med afsæt i en lokal forankring i Aarhus.

Dialogmødet finder sted:

Tirsdag d. 17. april 2018

kl. 19.00 - 21.00

Stiften Lounge, Frederiksgade 78B i FO-Byen, 8000 Aarhus C

Annelis Kuhlmann, lektor ved Dramaturgi på Aarhus Universitet indleder dialogmødet med et historisk rids, der giver os et indblik i publikums skiftende rolle i teatret gennem tiden. Herefter overtager moderator Peter Nørskov (tidligere redaktionschef og kulturredaktør ved Aarhus Stiftidende). Sammen med et panel bestående af b.la. Lene Grønborg Poulsen (Kulturjournalist for bl.a. JP Aarhus og Iscene samt medlem af Reumert Komiteen) og Ann Jacobsen (Læringsvejleder i pædagogisk læringscenter (PLC) på Solbjerg Skole) vil Peter facilitere samtalen med deltagerne.

Med udgangspunkt i en række spørgsmål bliver deltagerne guidet gennem en aften, der har til hensigt at give teatrene publikums perspektiver på den aktuelle aarhusianske teaterscene, og indlede en snak om fremtiden ved at stille skarpt på spørgsmål som: Hvordan gør vi teatret attraktivt for nye publikummer?, hvordan kan vi forlænge teateroplevelsen? mv.

Tilmelding foregår via linket her: www.teaterbyen.dk

Her har du også mulighed for at notere dine input til, hvilke temaer, perspektiver mv. der skal på dagsorden. Inputs til temaer bedes indgivet inden søndag d. 15. april.

Blandt de fremmødte vil der blive trukket lod om 2 x 2 teaterbilletter til Grab Them By The Pussy på Teatret Svalegangen og Biedermann og Brandstifterne på Aarhus Teater

Performing Arts Platform faciliterer frem mod 1. maj en proces, der har til hensigt - gennem en lille hurtigtarbejdende styregruppe, med repræsentanter fra forskellige dele af scenekunstmiljøet - at skabe et fælles aftryk; og samtidigt give enkeltinstitutioner og aktører et kvalificeret input til selv at indsende idéer og tanker. Det sker gennem to dialogmøder om fremtidens scenekunst:

Onsdag d. 11. april: Et 'lukket' dialogmøde udelukkende for scenekunstfaglige.

Tirsdag d. 17. april: Et åbent dialogmøde for scenekunstfaglige og for publikummer og interesserede borgere.

Krydsild "Fremtidens Scenekunst" - http://tr.anpdm.com/track?t=c&mid=20905644&uid=887456554&&&http%3A%2F%2Fwww.kum.dk%2Ftemaer%2Fdine-oensker-til-fremtidens-scenekunst%2F

FB-side - http://tr.anpdm.com/track?t=c&mid=20905644&uid=887456554&&&https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkulturmin%2Fvideos%2F1519545291476369%2F

FB-gruppe - http://tr.anpdm.com/track?t=c&mid=20905644&uid=887456554&&&https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgroups%2F151495205523604%2F%3Fref%3Dbr_rs

Ministerens plan er at samle op på en konference mandag den 14. maj.

Yderligere oplysninger kan hentes hos

Kasper Egelund / 4034 4008 / kasper@theplatform.dk

Mette Bjærge / 2135 4133/  mette@bjaerge.dk

Arrangementet er støttet af FO-Aarhus' debatpulje

 

 

16. maj kl. 19-21.00: MIN REJSE TILBAGE TIL LIVET
Det er overskriften på et gribende og ærligt foredrag af Jacob Vang Jacobsen. Et foredrag om livet som misbruger på gaden, og rejsen tilbage til livet.
Vi er stolte over at hjælpe Jacob med dette foredrag og vi håber at I alle har lyst til en aften i selskab med Jacob. Det bliver helt sikkert en aften der giver stof til eftertanke.

Køb din billet lige her: (alle pengene går direkte til Jacob)

https://billetto.dk/e/min-rejse-tilbage-til-livet-et-staerkt-foredrag-om-livet-som-misbruger-pa-gaden-billetter-277359

Det foregår i Stiften Loungen, Frederiksgade 78B.

Arrangementet støttes af FO-Aarhus' debatpulje.

 

HYPER: PERFORMANCE 

25. AUGUST

MUSEUM OVARTACI

SKOVAGERVEJ 2, 

INDGANG 66, 8240 RISSKOV

I forbindelse med Museum Ovartacis sidste særudstilling i Risskov OVERGANG, eksperimenterer museet med sin praksis for dialog om psykisk sårbarhed gennem kunst. Museet inviterer derfor nu, alle interesserede til en dag i performancekunstens tegn. 

Man vil kunne opleve stærke performanceværker der sætter fokus på tab af kontrol, køn og medicin. Museet er meget glade for at kunne præsentere værker af kunstnerne Maria Lepistö, Casper-Malte Augusta og Barkosina Hanusova. Kvindemuseet kigger forbi med deres pop-up museum som indspark til debatten. 

Museum Ovartaci holder åbent til programmet er slut, og man vil oplagt kunne besøge særudstillingen HYPER der ligeledes er en del af OVERGANG. Deltagelse ved betalt entré til museet. Det vil være muligt at købe kaffe, te og sodavand såvel som et stykke kage.

 

PROGRAM:

15.30: Maria Lepistö, værk: ‘Isn’t She Lovely’, ca. 30 min, sted: den gamle festsal

16.30: Barkosina Hanusova, værk: Solo La Nutrition + artist talk, sted: Museum Ovartaci. 

18.00: Casper Malte Augusta, værk: Ingen Titel, sted: den gamle festsal

 

OM KUNSTNERE OG VÆRKER: 

Maria Lepistö: 

Maria Lepistö er performancekunstner og arbejder med monologer og fortælling. Hendes værk ‘Isn’t She Lovely’ tematiserer lyst, fremmedgørelse af tabet af kropskontrol, inspireret af Freuds tanke om Penismisundelse. Hendes historie starter på en restaurant i Norge, og hun anvender sine egne oplevelser som servitrice til at skabe et surrealistisk stykke fiktion om metamorfose. Hendes lyst bliver forandret ad kosmiske kræfter, men samtidig skal hun tage sig af kunder og være serviceminded: “I would look them into their eyes sometimes, but only briefly. I would smile, but I wouldn’t smile too much. It was a professional smile”. (perfomance er på engelsk)

Casper-Malte Augusta:

Uden titel. Casper-Malte beskriver: “I oversættelsen mellem nogle udvalgte værker fra Ovartacis’s samling kan der opstå en forbindelse i mellemrummet. Rummet mellem krop, Pharma krop, åndelig krop, gentagene krop, levende krop, død krop.  En opringning i oversættelsen. Jeg ringer til Ovartaci. Du lytter med.” 

En live performance på ca. 30min der ikke er interaktiv. Lyd, dans, objekter, sang.

Barkosina Hanusova:

Hanusova er en tjekkisk peformancekunstner med base i London. Værket Solo La Nutrition undersøger hvad fysisk og psykisk udholdenhed gør ved den menneskelige krop.  Stykket udforsker afhængighed og konsumering af piller. Nutildags i den vestlige del af verden konsumerer mennesket piller som føde.  Denne performance portrættere vores ”skadet ”sociale krop og denne ”lidelse” i samfundet, hvor mennesket bliver fanget i afhængighed for at måtte overleve.   

Læs mere på: ovartaci.dk 

Det specifikke event er støttet af: FO’s Debatpulje

Uddstillingen OVERGANG er støttet af:

Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje, Koda Kultur, Kvadrat Textiles, BUPL, Loge Benedikte, Stiftstidendes Fond, Støtteforeningen for Museum Ovartaci

Anna Liv Bolther: tlf: 60616271

 

 

Foredrag og debat om sorg som diagnose onsdag den 26. sept. kl. 19.30 på Studenterhus Aarhus. Arrangeret af "Studerende og Sorg". 

"Den syge sorg?"

For nyligt er sorg blevet en officiel diagnose. Men hvilken betydning har det mon, at man taler om sorg som noget sygt, noget patologisk?

 

Dette ønsker vi i foreningen Studerende og Sorg at belyse yderligere ved at invitere til en aften med to forskellige oplæg, der behandler sorgen som diagnose samt hvilken betydning, dette måske kan have for vores sorgforståelse. Oplæggene er en del af vores forenings overordnede ønske om at gøre det mere normalt at tale om sorg blandt studerende.

 

Oplægsholderne denne aften er:

 

- Maja O’Connor, Psykologisk Institut, seniorforsker v. Det Nationale Sorgcenter.

 

- Ester Holte Kofod, Postdoc v. Institut for Kommunikation og Psykologi.

 

Studerende og Sorg, der står bag aftenen, er en forening, der ønsker at gøre en særlig indsats for studerende på videregående uddannelser, der befinder sig i en sorgkrise. Dette gør vi udover aftener som denne også ved at køre cirka en sorggruppe pr. semester. Her er alle studerende, der har mistet en, de holder af, velkommen til at deltage. Sorggrupperne vil der være mulighed for at høre mere om efter oplæggene.

 

Alle, der har lyst, er velkomne til at deltage i begge aftener

 

- uanset om selv man har mistet nogen eller aldrig oplevet sorg i det hele taget.

 

Aftenerne er arrangeret af foreningen Studerende og Sorg i samarbejde med AU Talks og Studenterhus Aarhus.

 

 

Kontakt: studerendeogsorg@gmail.com  

 

Arrangementet støttes af FO-Aarhus' debatpulje.

 

13. sept. kl. 19.00 og 5. nov. kl. 19.00: Jacob Vang Jacobsen, tidl. hjemløs, fortæller om sin vej tilbage til livet. En foredrags-succes, der nu gentages for tredje gang.

MIN REJSE TILBAGE TIL LIVET
Det er overskriften på et gribende og ærligt foredrag af Jacob Vang Jacobsen. Et foredrag om livet som misbruger på gaden, og rejsen tilbage til livet.
Vi er stolte over at hjælpe Jacob med dette foredrag og vi håber at I alle har lyst til en aften i selskab med Jacob. Det bliver helt sikkert en aften der giver stof til eftertanke.

Jacob tager dig med på en rejse igennem det, der før var hans liv. En rejse som socialt udsat, psykisk sårbar, hjemløs, kriminel og stofmisbruger.

Alt sammen efter en opvækst med omsorgssvigt, selxuelt misbrug, druk, vold og stofmisbrug. Jacob fortæller også om at blive fjernet og anbrang igennem hele sin opvækst.

Fordraget handler også om HA rocker supporter, fængselsophold, senfølger, dyfunktionel personligheds struktur og vejen ud af livet som social udsat stofmisbruger og ud af kriminaliteten, og ikke mindst de følelsesmæssige konsekvenser deraf. 

Jacobs foredrag er en gribende og meget ærlig fortælling om rejsen tilbage til livet.

Det foregår i Stiften Loungen, Frederiksgade 78B.

Arrangementet støttes af FO-Aarhus' debatpulje.

Vedr. køb af billet, se denne facebookside: 

https://www.facebook.com/homelessaarhus/