Studenterhus Aarhus

Ons.15. februar kl. 19.30-23.00: Oscar Night warm up: Den politiske takketale

Skuespiller Meryl Streep modtog en hæderspris ved dette års Golden Globes Award, men hun benyttede ikke sin takketale til at takke. Hun benyttede den i stedet til at hylde mangfoldighed og tage afstand til Donald Trump. Og hun er langt fra den eneste skuespiller, der har brugt sin takketale til at formidle et politisk budskab. Vi varmer op til årets store Oscar Night med en aften i filmens tegn. Aftenen byder på oplæg om  takketalen som politisk redskab og film på stormskærm: Forsker, underviser, kunstner og manuskriptforfatter Richard Raskin tager nogle af de allerbedste eksempler på politiske takketaler med og gør os klogere på takketalen som politisk redskab.

Herefter viser vi Warren Beatty’s film BULWORTH.

Aftenen vil lægge op til en debat om politiske budskaber forklædt som takketale. Selve oplægget med Richard Raskin varer 30 minutter, herefter er der beregnet yderligere 30 minutter til diskussion. Her har deltagerne mulighed for at stille oplægsholderen spørgsmål og debattere indenfor emnet takketalen som politisk redskab.

Sted: Studiecaféen, Nordre Ringgade 3, 8000 Aarhus.

 

Tirs. 14. marts: Samtalesalon: Changes

Kom til samtalesalon og få en god snak. Denne gang under emnet 'change'.

Du behøver hverken at forberede dig eller at have nogen særlig forudgående viden. Det eneste, du behøver, er et ønske om at føre en god samtale og at være nysgerrig på andre.

Samtalesalonens hovedformål er, at du har en god, fri og afslappet samtale om vigtige emner med med mennesker, som du måske ikke ville have talt med ellers.

Samtalerne guides af forskellige emner, som værten undervejs løfter sløret for.

 

28. marts kl. 16.00: Misbruger vi digital kommunikation

"De sociale medier er nærmest allestedsnærværende. Og som alle redskaber kan de ikke alene bruges konstruktivt, men også misbruges – sommetider af os selv, men også af udefrakommende med interesse i at manipulere og fordreje." Arrangementet består af tre korte oplæg leveret af et sæt dygtige og alsidige forskere:

Michael Bang Petersen, professor ved Institut for Statskundskab

Tina Thode Hougaard, lektor ved Institut for Nordisk Sprog og Litteratur

Henrik Korsgaard, Ph.d. ved Institut for Datalogi.

Disse debattører vil først skitsere nogle af de problemstillinger vedrørende de sociale medier som deres discipliner beskæftiger sig med, hvorefter der åbnes for en dialog, hvor publikum, arrangører og oplægsholdere i fællesskab drøfter emnet.

 

Ons. 19. april: Samtalesalon: Challenge

Kom til samtalesalon og få en god snak. Denne gang under emnet 'change'.

Du behøver hverken at forberede dig eller at have nogen særlig forudgående viden. Det eneste, du behøver, er et ønske om at føre en god samtale og at være nysgerrig på andre.

Samtalesalonens hovedformål er, at du har en god, fri og afslappet samtale om vigtige emner med med mennesker, som du måske ikke ville have talt med ellers.

Samtalerne guides af forskellige emner, som værten undervejs løfter sløret for.

 

8. maj kl. 19-22:00: Flygtninge fortæller

Der debatteres ofte om dem. Politikerne diskuterer, debattrådene er rødglødende, og nyhederne er fulde af billeder. Men hvem er de egentlig – flygtningene? Denne aften får du muligheden for at høre flygtningene selv fortælle om deres personlige historier og om mødet med det danske samfund.

Vi starter aftenen med et oplæg på 30 min. af to frivillige fra DFUNK Outreach. Oplægget handler om flygtningesituationen, og om hvornår man egentlig kan betragtes som flygtning.  Resten af aftenen vil to flygtninge fortælle deres personlige historier. De vil fortælle om at forlade deres hjem, om dele af flugten, om mødet med Danmark og om deres udfordringer og drømme. Deres personlige fortællinger er nærværende og rørende. De sætter sig fast og giver stof til eftertanke. De personlige fortællinger giver os et indblik i de mennesker, der er flygtet hertil. Derfor spiller de en vigtig rolle i at udfordre de forestillinger, som man kan have om det at være flygtning.

På aftenen vil der være mulighed for at stille spørgsmål til fortællerne og høre om, hvad DFUNK er samt det at være frivillig i DFUNK.

I samarbejde med DFUNK Outreach. Sted: Studenterhus Aarhus, Nordre Ringgade 3, UTC+02.

 

 

Tirsdag d. 19. september kl. 16-18

Køn og kønsroller har altid spillet en rolle. Først jagtede mændende og kvinderne samlede. Selvom vi i dag lever i et moderne samfund med ligestilling findes der stadigvæk kønsroller, typiske erhverv for kvinder og mænd og et hav af fordomme.

Denne gang er temaet "Køn". Marianne Schleicher holder først et oplæg omkring kønsroller i religion og historien, hvorefter vi inviterer alle til at deltage i samtalen, stille spørgsmål og perspektivére deres hverdag.

 

Web: http://studenterhusaarhus.dk/kalender/event/koen?Action=1&M=NewsV2&PID=105

Facebook: https://www.facebook.com/events/110774966242484

 

 

2. til 6. oktober: A View Festival

Koncerter - Ferniseringer - Filmvisninger - Madoplevelser - Foredrag.

Studenterhus Aarhus præsenterer dig nu for en ny kulturfestival! Den kaldes A View Festival, og den skal, som navnet antyder, udfordre vores perspektiv.   

Nysgerrighed er nøgleordet, når vi dykker dybt ned i byens gemte afkroge for at finde kunst- og kulturskatte. Vi undersøger de udviklinger, som Aarhus og dens indbyggere har været igennem i tidens løb for at forstå, hvordan byens virkelighed er i år 2017. Festivalen vil hvert år tage hul på et område, og i år fra den 2. til 6. oktober, vil omdrejningspunktet være Gellerup.

Program:

2.okt. kl. 15.00: De Blå Stjerner og budskabet

På den første dag hos A View Festival giver vi jer en invitation til at møde De Blå Stjerner og Budskabet til en debat eller hyggelig snak om, hvad det betyder at være dansker med en anden etnisk baggrund. De Blå Stjerner er en gruppe af danske unge med somalisk baggrund. De holder talks, hvor de fortæller om sig selv og deres liv. Deres mission er at give et nyt perspektiv på unge med en somalisk baggrund, fordi medier og andre nogle gange omtaler dem negativt, og de mener at dialog og at møde hinanden er en vej til bedre at komme over de skel, der kan være mellem os i Danmark.

2. okt. kl. 17.00: Dokumentationslauget - fernisering

Dokumentationslauget klikker billeder af den transformation, der finder sted i Gellerup: Byggerod, bygninger der ikke er mere, og alt der kommer til via Helhedsplan Gellerup.

"Hej eller farvel" er en serie af billeder, der er kommunikation om denne her tid i Gellerup, og er et samarbejde mellem Den Gamle By og lokalpersoner fra dette område.

3.okt. kl. 15.00: Gellerup ifølge Stephen Willacy

Stadsarkitekt Stephen Willacy er stor fan af Gellerup og de betonbygninger, der kendetegner området. Nu kommer han til Studenterhus Aarhus og deler sin fascination med os og ikke mindst sine idéer om Gellerups byudvikling. Tag med, og bliv klogere på bydelens udseende i Aarhus Vest - det koster ikke en krone!

3. okt. kl. 17.30: Mad og litteratur i Gellerup

Er du en litteraturnørd, en rigtig læsehest, og elsker du mad? Hyggelige rammer hos Sleep-In Gellerup, der sørger for caféstemning og lækker mad + drikke i samspil med tre forfattere, der alle har noget at sige på smuk vis, OGSÅ om Gellerup!

En aften med masser af indtryk, udtryk og samtale mellem gæster og performers. Hvis det lyder lækkert for dig, så kom med, tag din ven med, og lad os rejse ud til det hyggeligste sted i Gellerup!

4. okt. kl. 15.00: Research projects about Gellerup

Hvordan kan Gellerup bindes bedre sammen med resten af Aarhus? Og hvordan erstatter vi begreber som "integrationsproblemer" og "ungdomskriminalitet" med "kulturelt liv" eller med "inspirerende studiemiljø"? Disse spørgsmål diskuteres til "Academic Talks", og en ny designstrategi bringes på dagsordenen.

4. otk. kl. 20.00: Filmaften med Søren Marcussen

Studiecaféen præsenterer dig hermed for Søren Marcussen - forfatter, dramatiker, filmskaber og administrativ leder af Opgang2 (en selvejende kulturinstitution i Aarhus). Han fortæller om sine to anmelderroste film "Aarhus Beirut Tur-Retur" og "3 minutter i Gellerup". Så læn dig tilbage, kom helt tæt på livet i Gellerup, imens du nyder en gratis pose popkorn! Aftenen varer fra kl. 20 - 23. Film: "Aarhus Beirut Tur-Retur".

Aarhus Beirut Tur-Retur er en dokumentarisk portrætfilm, hvor publikum præsenteres for en række mennesker. De har forskellige baggrunde og befinder sig i forskellige livsfaser, men fælles for dem alle er, at de har mødt Søren Marcussen på turen enten fra Beirut til Aarhus eller fra Aarhus til Beirut. ”Mellem Beirut og Aarhus er der himmel - luft og hav - og der imellem også det stof drømme er gjort af”.

5. okt. kl. 15.00: Walk and talk through Gellerup

En lokal beboer vil vise dig rundt i området og dele ud af nye som gamle historier. Efterfølgende kan du tage med elevatoren op på 6. sal i en af de ikoniske betonbygninger. Her finder du Gellerup Museum, som giver dig et indblik i Gellerups historier og præsenterer dig for nogle fine særudstillinger.

6. okt. kl. 15.00: Den gode by - ny projektplatform for alle

Hør Christian Fumz fra GivRum præsentere DEN GODE BY - deres seneste projekt, som DU kan blive del af! Når DEN GODE BY åbner i 2018 vil alle studerende og andre, der ønsker at skabe en bedre by få et levende sted, med netværk, kontorplads og mockup værksted, mødelokaler og direkte adgang til at anvende faciliteterne i kommunens nye bygning i Gellerup.

 

Torsdag d. 12. oktober kl. 19.30

Foredrag med twerk queen: Røvryst, nude-selfies og orgasmekrav!

- og ja, kald mig bare luder! - feminisme anno 2017. Louise "Twerk Queen" Kjølsen er cand. Psyk, fjerdebølge feminist og træt af, at man som kvinde ikke både kan være #sexy og #smart på samme tid.

Hjemmeside: http://studenterhusaarhus.dk/kalender/event/foredrag-med-tweerk-queen-louise?Action=1&M=NewsV2&PID=105

Facebook: https://www.facebook.com/events/278535012551224/?fref=ts

Forsalg pris: 70 kr. Medlemmer af Studenterhus Aarhus 50 kr.

Pris 20 kr dyrere i døren. Dørene åbner kl. 19.00

 

8. nov. kl. 16:15-18:00: Studenterrådets store kommunalvalgsdebat

Sted: Stakladen Live, Nordre Ringgade 3

Kom med til Studenterrådets store paneldebat op til kommunal- og regionsvalget i Stakladen onsdag den 8. november og hør, hvordan politikerne kan gøre din hverdag bedre som ung i Aarhus Kommune. Går du op i ungdomsboliger, infrastruktur, byudvikling eller noget helt andet, er det din mulighed for at høre politikernes visioner og stille skarpe spørgsmål! Tag dine venner under armen til en hyggelig og god debat, hvor vi selvfølgelig sørger for kaffe, kage og en øl i samarbejdet med Studenterhus Aarhus.

Panelet består af:

Keld Hvalsø - Enhedslisten

Liv Gro Jensen - Alternativet

Thomas Medom - Socialistisk Folkeparti

Peder Udengaard - Socialdemokraterne

Rabih Azad-Ahmad - Radikale Venstre

Bünyamin Simsek - Venstre

Marc Perera Christensen - Konservative

Jakob Rixen - Liberal Alliance

Jette Skive - Dansk Folkeparti

Thomas Kold - Nye Borgerlige

 

 

 

9. nov. kl. 12.00: Bollywood Beats and Big Band Aarhus Jazz Orchestra

Et helt unikt, kunstnerisk møde mellem vestlige orkesterformater og den rige, indiske musiktradition. Hørt hver for sig lyder den indiske raga og den vestlige bigband-jazz bogstaveligt talt som øst og vest. Men ført sammen i en og samme komposition smelter genrerne sammen. Bollywood Beats and Big Band er et intermusikalsk projekt, der formår at gøre det fremmede velkendt. I en horisontudvidende musikalsk kombination bliver vi som mennesker mindet om, at et land så fjernt som Indien faktisk ikke er så anderledes, som vi går og tror. Og ikke mindst at der er store kunstneriske oplevelser at hente i den fascinerende og dybt forankrede indiske kultur.

Drivkraften bag projektet er komponist og dirigent, Lars Møller. Han har med sin årelange erfaring fra Indien en særlig indsigt i den indiske musiktradition. I samarbejde med de to verdensberømte indiske musikere Abhijit Banerjee og Kala Ramnath, samt Aarhus Jazz Orchestra og Randers Kammerorkester har Lars Møller dannet Bollywood Beats and Big Band. Et koncept og en konstruktion, der bygger broer mellem to dybt forankrede genrer, bigband-jazz og indisk klassisk musik, men også mellem kulturer, Vesten og Indien.

Lars Møller bliver betegnet som en af de ledende figurer på den skandinaviske jazzscene. Han har boet i New York i flere år, hvor han har spillet med en række af legendariske jazzmusikere. Han står blandt andet bag "Lars Møller Group" og udgivelsen "ReWrite of Spring", som er blevet overvældet med rosende anmeldelser, og er blevet kaldt "en milepæl i dansk jazz". Hans særlige forhold til den indiske musiktradition tager udgangspunkt i den følelsemæssige fordybelse. Hvor den vesterlandske musiktradition koncentrerer sig systematisk om noder, skalaer og rytmer har den indiske tradition en lige så systematisk tilgang til følelser. Og det er, efter flere længere ophold i Indien, blevet en central del af Lars Møllers musikalske virke. Som komponist udfordrer og udvikler han bigband-formatet og kombinerer komplekse musikalske elementer til et tilgængeligt dynamisk personligt udtryk.

Abhijit Banerjee er i den absolutte topklasse af tabla-spillere i Indien, hvilket også gør ham til en af de mest eftertragtede artister inden for klassisk indisk musik. Han har udviklet en helt unik stil og kreativ tilgang til musikken, som han har turneret med i det meste af verden. Hans enestående evne til at komponere og fremføre musik, som går på tværs af musikalske genrer, har skaffet ham adskillige priser rundt om i verden.

Kala Ramnath er over flere gange blevet anerkendt som en del af verdenseliten blandt violinister. Med albummet "Miles from India" blev hun både nomineret til en Grammy og af det prestigefyldte "Songlines' Magazine" anerkendt som en af de 50 bedste violinister i verden. Hun har optrådt på samtlige af Indiens største musikfestivaller samt på de mest eksklusive scener rundt om i verden.

Aarhus Jazz Orchestra er et af Europas førende bigbands med mere en 80 koncerter hvert år. Bigbandet består af nogle af de allerbedste danske jazzmusikere, flere af dem solister i verdensklasse. Med støtte fra Statens Kunstfond og Aarhus Kommune er Aarhus Jazz Orchestra det eneste rytmiske basisensemble i Danmark.

Randers Kammerorkester er det eneste permanente professionelle kammerorkester. Orkestret spiller hvert år omkring 120 koncerter med kunstnere som den spanske operasanger José Carreras og den nordirske fløjtenist James Galway. Dertil kommer børne- og skolekoncerter, transmissioner i Danmarks Radio, cd-udgivelser, turnéer m.m. Randers Kammerorkester er desuden husorkester i Aarhus Sommeropera og arbejder jævnligt sammen med Den Jyske Opera. Rander Kammerorkester støttes af Randers Kommune og Statens Kunstfond. 

Bollywood Beats and Big Band præsenteres i samarbejde med Fonden Aarhus 2017, Statens Kunstfond, Aarhus Kommune, Viborg Kommune, Dokk1, Kulturprinsen, DR Musikariatet, FO Aarhus, Det danske kulturinstitut, Frederiksberg Fonden.

 

I uge 48 sætter vi klimaudfordringerne på dagsordenen, når vi afholder Climate Challenge i Studenterhus Aarhus. Ugen har til formål at bringe studerende, erhvervsliv og forskere tættere på hinanden, så de sammen kan udvikle nye løsninger på de store klimaudfordringer, som vi står overfor. I løbet af ugen kan I blandt andet blive klogere på, hvordan klimaændringerne rammer Danmark og få inputs fra inspirerende oplægsholdere.

 

Climate Challenge vil byde på både workshops, oplæg og sparringssessioner, så der vil være rig mulighed for at blive inspireret.

”Climate Challenge” er udviklet under EU-projektet Coast to Coast Climate Challenge i et samarbejde mellem Studenterhus Aarhus, uddannelsesinstitutionerne i Aarhus, samt Lemvig Kommune og Lemvig Vand og Spildevand, der har udviklet Klimatorium under EU-projektet. Med ”Climate Challenge” bringer vi studerende og forskere tæt på erhvervslivet og de virksomheder, der netop nu står over for store klimaudfordringer. Vi vil til ”Climate Challenge” få inputs fra spændende oplægsholdere, der arbejder konkret med klimaudfordringerne eller ønsker sparring på problemstillinger, de står med lige nu.

Vil du kickstarte din karriere og samtidig redde verden?

 

Man. 27. nov.: Kickstart din klimakarriere

Denne dag fokuserer vi på teknologisk udvikling og forretningsmuligheder inden for klimaområdet. Studerer du på business eller ingeniøruddannelserne, inden for det naturvidenskabelige felt, eller vil du bare vide mere om, hvilke muligheder der er inden for området, er dette din chance for at komme tæt på virksomheder og forskere, der arbejder på konkrete projekter – Din chance for at møde dem, du kan redde verden sammen med!

9.00-10.00: Åbning ved prorektor Knud Nielsen for Science og Technology på Aarhus Universitet og Lemvigs borgmester

10.00-10.40: Klimatorium: Danmarks nye, internationale klimacenter

Klimatorium er et 6-årigt klimaprojekt, hvor forskning og uddannelse, klimaturisme og innovative virksomheder arbejder sammen om et fælles mål: at løse klimaudfordringerne. Hør om Klimatoriums spændende projekter og din mulighed for at komme med om bord.

10.40-11.00: Fra affald til nyt råmateriale

Plastix er en dansk cleantech virksomhed, der transformerer udtjente fiskenet til værdifulde grønne råmaterialer. Hans Axel Kristensen, CEO hos Plastix A/S, fortæller om Plastix’ arbejde med at gøre forskning og en god ide til en kommerciel bæredygtig forretning.

11.00-11.20: Bæredygtigt landbrug kører på græs

Hvordan kan protein fra græs og kløver gøre dansk landbrug mere bæredygtigt og kickstarte en ny bioraffineringsindustri? Morten Ambye-Jensen, Postdoc på institut for ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet, fortæller om udviklingen af bioraffineringsanlæg til produktion af grønne proteiner til foderindustri og fremtidige fødevarer.

11.20-11.40: TBA

11.40-12.00: Hvordan arkitektur, byrumsdesign og ingeniørkunst blev til moderne stormflodssikring

Dan Hasløv, arkitekt MAA og indehaver af Hasløv & Kjærsgaard, designede ”Muren” i Lemvig, der i dag beskytter byen mod oversvømmelser, når vandstanden i Limfjorden stiger. Projektet udviklede sig til et samarbejdsprojekt udviklet af et københavnsk firma, men stærkt forankret i lokale, vestjyske virksomheder, ungdomsuddannelser, lokal kreativitet og dialogprocesser.

12.00-13.00: Frokost

13.00-14.00: TBA

14.00-16.00: Workshop: få den næste gode idé

Inspireret af formiddagens eksempler er det nu op til deltagerne at kombinere deres fagligheder til at udvikle nye bud på løsninger til de udfordringer, klimaforandringerne skaber. Deltager du fredag, er der også bud på, hvordan idéerne kan finansieres og omsættes til virkelighed og ny forretning.

16.00-17.00: Networking

 

Tirs. 28. nov.: Kickstart your Danish career

Are you an international student who wishes to kick-start your career in Denmark – and save the world while doing it?  At “Climate Challenge” you get the chance to discover how the climate changes affect the Danish environment and meet the businesses that are trying to find solutions to these challenges. They need you on their team! At “Climate Challenge” we focus on how different academic and scientific directions can contribute in meeting the challenges. On this day, we focus on development and business opportunities for international students in the climate area. Here, you will get the opportunity to get inspiration from interesting speakers and meet some of the businesses, who can help you start your climate career in Denmark – whether you study engineering, business, science or within the humanities.

10.00-10.40: Klimatorium: Denmark’s new international climate center

Klimatorium is a 6-year long climate project, where science and education, climate tourism and innovative business work towards a common goal: solving the climate challenges. Learn about Klimatorium’s exiting projects and your opportunity to get on board.

10.40-11.00: Can economics solve the climate challenges?

Eric Hillebrand, professor at Department of Economics and Business Economics, will give a short introduction to the subject of climate econometrics and illustrate with an example from his own research, where they employ a state-space model for the relation between global mean surface temperature and global sea-levels.

11.00-11.20: A sustainable future: the petro-less society

Patrick Biller, assistant professor in Chemical and Biological Engineering at Aarhus University, will introduce a technology termed hydrothermal liquefaction, which mimics the natural formation of fossil crude but uses sustainable resources and is complete in minutes by applying heat and pressure. He utilizes biomass and wastes, for example sewage sludge, to produce a bio-crude, which can replace all petro based products in our society such as fuels and chemicals.

11.20-11.40: TBA

11.40-12.00: Can engineers save the world?

Lotte Thøgersen from VIA Engineering shows us examples of those climate challenges, which can be solved with knowledge from engineering studies.

12.00-13.00: Lunch

13.00-14.00: TBA

14.00-16.00: Workshop: Get the next good idea

Inspired by the examples presented in the morning, it is now up to the participants to combine their skills and professionalisms to develop new ideas to solve the climate challenges. If you participate on Friday, you also get the opportunity to get information about how these ideas can be financed and converted into new businesses.

16.00-17.00: Networking

 

Ons. 29. nov.: Et spørgsmål om kommunikation

Kom med til ”Climate Challenge” og find ud af, hvordan din humanistiske baggrund kan være med til at redde verden! Klimaudfordringerne skaber ikke kun muligheder for ingeniører og forretningsfolk – som humanist kan du i allerhøjeste grad hjælpe med at løse udfordringerne, hvad end vi taler turisme, kommunikation, formidling, medier osv. Med ”Climate Challenge” stiller vi hver dag i uge 48 skarpt på, hvordan forskellige fagligheder kan være med til at imødegå udfordringerne. Denne dag fokuserer vi på formidling og kommunikation inden for klimaområdet. Studerer du inden for det humanistisk felt, eller vil du bare vide mere om, hvilke muligheder der er inden for området, er dette din chance for at komme tæt på virksomheder og forskere, der arbejder på konkrete projekter – Din chance for at møde dem, du kan redde verden sammen med!

10.00-10.40: Klimatorium: Danmarks nye, internationale klimacenter

Klimatorium er et 6-årigt klimaprojekt, hvor forskning og uddannelse, klimaturisme og innovative virksomheder arbejder sammen om et fælles mål: at løse klimaudfordringerne. Hør om Klimatoriums spændende projekter og din mulighed for at komme med om bord.

10.40-11.00: Fra katastrofetænkning til konstruktiv klimadebat

Esben Bjerggaard, lektor hos institut for kommunikation og kultur hos Aarhus Universitet, har skrevet ph.d.-afhandling om, hvordan den apokalyptiske fortælling om jordens undergang præger klimadebatten. Han fortæller, hvordan retorikken om klimaudfordringerne påvirker os som samfund, og hvordan vi kan gøre katastrofetænkningen mere konstruktiv.

11.00-11.20: Kan humanisterne løse klimaudfordringerne?

Uffe Krogh, forskningsassistent i Coast to Coast Climate Challenge’s underprojekt Klimahistorie|Kulturhistorie, forankret på AU, er uddannet historiker og vil fortælle om både hans vej ind i klimaområdet, det projekt han er netop hyret ind i, og hvordan humanistiske vinkler på klimaudfordringen kan være med til at skabe forandring og merværdi - og ikke mindst om, hvordan DU kan være med.

11.20-11.40: Sådan vil vi tiltrække klimaturister

Tusindvis af energi - og klimaturister besøger hvert år Lemvig Kommune. Med det nye Klimatorium vil indsatsen med at tiltrække erhvervsturister blive sat i system og opjusteret. Turistchef, Kristian Hansen, fra Lemvig-Thyborøn Turistforening fortæller om, hvordan pakkerejser, samarbejde med lokale virksomheder, hoteller, spisesteder og oplevelsessteder er en del af planen.

11.40-12.00: Gourmetøsters og klimaudfordringer: to sider af samme sag

 

Jens Hedevang, naturvejleder og grundlægger af Hedevang Outdoor fortæller om, hvad gourmetøsters, events og mountainbiketure har med klimaudfordringerne at gøre.

12.00-13.00: Frokost

13.00-14.00: Klimakommunikation skaber værdi hos Danish Crown

Hos Danish Crown har man fokus på produkternes samlede klimapåvirkning og arbejder på at minimere bidraget fra koncernens aktiviteter. Monica Klepp Bjerrum, Director Group Sustainability hos Danish Crown, giver et oplæg om, hvordan de arbejder med bæredygtighed hos Danish Crown, og hvorfor det er vigtigt at arbejde med kommunikationen af dette.

14.00-16.00: Workshop: få den næste gode idé

Inspireret af formiddagens eksempler er det nu op til deltagerne at kombinere deres fagligheder til at udvikle nye bud på løsninger til de udfordringer, klimaforandringerne skaber. Deltager du fredag, er der også bud på, hvordan idéerne kan finansieres og omsættes til virkelighed og ny forretning.

16.00-17.00: NetworkingRabih Azad-Ahmad - Radikale Venstre
Bünyamin Simsek - Venstre
Marc Perera Christensen - De Konservative
Jakob Rixen - Liberal Alliance
Jette Skive - Dansk Folkeparti
Thomas Kold - Nye Borgerlige

Debatskabende arrangementer i Studenterhus Aarhus er støttet af FO Aarhus

 

Fre. 1. dec.: Udlev dine iværksætterdrømme

Er du i løbet af ugen blevet lun på idéen om en klimakarriere, og vil du have hjælp til, hvordan du kommer videre? Om fredagen sætter vi med ”Climate Challenge” fokus på, hvordan du kommer videre i processen, hvad end du ønsker at samarbejde med virksomheder om et speciale, projekt eller praktikophold, eller du har mod på at gribe iværksættermuligheden i det Vestjyske og vil høre mere om, hvordan dit iværksættereventyr kan finansieres.

10.00-10.20: Udvikl din ide – og få løn, mens du gør det

Johan-Ulrik Lervang, Regional Program Manager hos Innovationsfonden, fortæller om, hvordan Innovationsfonden med Innofounder og Innobooster støtter nyuddannede talenter, der starter nye virksomheder med sparring og finansiering. Her kan du høre mere om, hvordan du kan blive en del af programmerne og bl.a. modtage et månedligt stipendium på 15.000 kr., mens du arbejder på din iværksætteridé.

10.20-10.40: Theis Andersen, VIA

10.40-11.00: Climate-KIC sparker dig i gang med klimakarrieren

Climate-KIC er Europas største innovationssamarbejde fokuseret på klimaudfordringerne og består af innovative virksomheder, uddannelsesinstitutioner og den offentlige sektor. Hør om Cliamate-KICs mange projekter, og hvordan de kan hjælpe dig med at realisere dit klimaprojekt – både når det gælder finansiering, sparring og udvikling.

11.00-11.20: HultPrize

11.20-12.00: Virksomhed og studerende: styrk relationerne og skab værdi

Studenterhus Aarhus styrker relationen mellem studerende og virksomheder. Direktør, Anne Thorø Nielsen, og erhvervskoordinator, Julie Kolind, fortæller om, hvad det kræver af både studerende og virksomheder for at få et frugtbart samarbejde op at stå.

12.00-13.00: Frokost

13.00-15.00: Match-up: Mød din nye klimapartner

Hvem skal du arbejde sammen med for at løse klima-udfordringerne? Til vores match-up får deltagerne mulighed for at møde virksomheder, studerende, forskere og institutioner, som lige nu ønsker et samarbejde. Med formiddagens oplæg in mente får I her mulighed for at diskutere, hvordan I bedst får samarbejdet op at stå.

 

Man. 27. nov. kl. 19.00: Foredrag med forfatter Alen Mešković

Alen Mešković har levet i tre forskellige lande, og har skrevet tre forskellige bøger. Senest den delvist selvbiografiske roman "Enmandstelt" (2016) om den unge Miki, der kommer til Danmark som illegal flygtning. Under foredraget fortæller han om sin personlige rejse fra det kommunistiske Jugoslavien (1977-1992) via det nationalistiske Kroatien (1992-94) til det konsensusprægede Danmark (1994-). Han fremhæver ligheder og forskelle med særligt fokus på uddannelsessystemerne og måden, hvorpå de formede ham som et ungt menneske.

Undervejs i foredraget vil Alen Mešković læse to uddrag fra "Enmandstelt" højt. Det første uddrag handler om at blive holdt ude af det danske fælleskab, og det andet handler om at blive inviteret ind i en gymnasieklasse. Romanen er samtidig et portræt af 1990’erne. Danmark set med en ung tilflytters øjne.

Om Alen Mešković:

Alen Mešković er født i Bosnien i 1977 og bosat i Danmark siden 1994. Alen Mešković havde sin romandebut med ”Ukulele-Jam” fra 2011, som blev nomineret til Weekendavisens Litteraturpris samt udgivet i ni lande. I 2016 udgav Alen Mešković romanen ”Enmandstelt” som en selvstændig forsættelse af sin første roman.

Arrangementet er gratis for medlemmer, og koster 20 kroner for ikke-medlemmer. Dørene åbner klokken 18.30, hvor du kan købe billetter.

 

Hjemmeside: https://studenterhusaarhus.dk/kalender/event/bollywood-beats-and-big-band-aarhus-jazz-orchestra?Action=1&M=NewsV2&PID=105