Studenterhus Aarhus

Ons.15. februar kl. 19.30-23.00: Oscar Night warm up: Den politiske takketale

Skuespiller Meryl Streep modtog en hæderspris ved dette års Golden Globes Award, men hun benyttede ikke sin takketale til at takke. Hun benyttede den i stedet til at hylde mangfoldighed og tage afstand til Donald Trump. Og hun er langt fra den eneste skuespiller, der har brugt sin takketale til at formidle et politisk budskab. Vi varmer op til årets store Oscar Night med en aften i filmens tegn. Aftenen byder på oplæg om  takketalen som politisk redskab og film på stormskærm: Forsker, underviser, kunstner og manuskriptforfatter Richard Raskin tager nogle af de allerbedste eksempler på politiske takketaler med og gør os klogere på takketalen som politisk redskab.

Herefter viser vi Warren Beatty’s film BULWORTH.

Aftenen vil lægge op til en debat om politiske budskaber forklædt som takketale. Selve oplægget med Richard Raskin varer 30 minutter, herefter er der beregnet yderligere 30 minutter til diskussion. Her har deltagerne mulighed for at stille oplægsholderen spørgsmål og debattere indenfor emnet takketalen som politisk redskab.

Sted: Studiecaféen, Nordre Ringgade 3, 8000 Aarhus.

 

Tirs. 14. marts: Samtalesalon: Changes

Kom til samtalesalon og få en god snak. Denne gang under emnet 'change'.

Du behøver hverken at forberede dig eller at have nogen særlig forudgående viden. Det eneste, du behøver, er et ønske om at føre en god samtale og at være nysgerrig på andre.

Samtalesalonens hovedformål er, at du har en god, fri og afslappet samtale om vigtige emner med med mennesker, som du måske ikke ville have talt med ellers.

Samtalerne guides af forskellige emner, som værten undervejs løfter sløret for.

 

28. marts kl. 16.00: Misbruger vi digital kommunikation

"De sociale medier er nærmest allestedsnærværende. Og som alle redskaber kan de ikke alene bruges konstruktivt, men også misbruges – sommetider af os selv, men også af udefrakommende med interesse i at manipulere og fordreje." Arrangementet består af tre korte oplæg leveret af et sæt dygtige og alsidige forskere:

Michael Bang Petersen, professor ved Institut for Statskundskab

Tina Thode Hougaard, lektor ved Institut for Nordisk Sprog og Litteratur

Henrik Korsgaard, Ph.d. ved Institut for Datalogi.

Disse debattører vil først skitsere nogle af de problemstillinger vedrørende de sociale medier som deres discipliner beskæftiger sig med, hvorefter der åbnes for en dialog, hvor publikum, arrangører og oplægsholdere i fællesskab drøfter emnet.

 

Ons. 19. april: Samtalesalon: Challenge

Kom til samtalesalon og få en god snak. Denne gang under emnet 'change'.

Du behøver hverken at forberede dig eller at have nogen særlig forudgående viden. Det eneste, du behøver, er et ønske om at føre en god samtale og at være nysgerrig på andre.

Samtalesalonens hovedformål er, at du har en god, fri og afslappet samtale om vigtige emner med med mennesker, som du måske ikke ville have talt med ellers.

Samtalerne guides af forskellige emner, som værten undervejs løfter sløret for.

 

8. maj kl. 19-22:00: Flygtninge fortæller

Der debatteres ofte om dem. Politikerne diskuterer, debattrådene er rødglødende, og nyhederne er fulde af billeder. Men hvem er de egentlig – flygtningene? Denne aften får du muligheden for at høre flygtningene selv fortælle om deres personlige historier og om mødet med det danske samfund.

Vi starter aftenen med et oplæg på 30 min. af to frivillige fra DFUNK Outreach. Oplægget handler om flygtningesituationen, og om hvornår man egentlig kan betragtes som flygtning.  Resten af aftenen vil to flygtninge fortælle deres personlige historier. De vil fortælle om at forlade deres hjem, om dele af flugten, om mødet med Danmark og om deres udfordringer og drømme. Deres personlige fortællinger er nærværende og rørende. De sætter sig fast og giver stof til eftertanke. De personlige fortællinger giver os et indblik i de mennesker, der er flygtet hertil. Derfor spiller de en vigtig rolle i at udfordre de forestillinger, som man kan have om det at være flygtning.

På aftenen vil der være mulighed for at stille spørgsmål til fortællerne og høre om, hvad DFUNK er samt det at være frivillig i DFUNK.

I samarbejde med DFUNK Outreach. Sted: Studenterhus Aarhus, Nordre Ringgade 3, UTC+02.

 

 

Tirsdag d. 19. september kl. 16-18

Køn og kønsroller har altid spillet en rolle. Først jagtede mændende og kvinderne samlede. Selvom vi i dag lever i et moderne samfund med ligestilling findes der stadigvæk kønsroller, typiske erhverv for kvinder og mænd og et hav af fordomme.

Denne gang er temaet "Køn". Marianne Schleicher holder først et oplæg omkring kønsroller i religion og historien, hvorefter vi inviterer alle til at deltage i samtalen, stille spørgsmål og perspektivére deres hverdag.

 

Web: http://studenterhusaarhus.dk/kalender/event/koen?Action=1&M=NewsV2&PID=105

Facebook: https://www.facebook.com/events/110774966242484

 

 

Torsdag d. 12. oktober kl. 19.30

 

 Foredrag med twerk queen: Røvryst, nude-selfies og orgasmekrav!

 

- og ja, kald mig bare luder! - feminisme anno 2017. Louise "Twerk Queen" Kjølsen er cand. Psyk, fjerdebølge feminist og træt af, at man som kvinde ikke både kan være #sexy og #smart på samme tid.

 

Hjemmeside: http://studenterhusaarhus.dk/kalender/event/foredrag-med-tweerk-queen-louise?Action=1&M=NewsV2&PID=105

 

Facebook: https://www.facebook.com/events/278535012551224/?fref=ts

 

Forsalg pris: 70 kr. Medlemmer af Studenterhus Aarhus 50 kr.

 

Pris 20 kr dyrere i døren. Dørene åbner kl. 19.00