Enkeltstående arrangementer

17. dec. 

En gruppe frivillige med Rikke Dam Brøndum Sejthen i spidsen har nu i flere år arrangeret jul for hjemløse i FO-byen. De frivillige afholder igen i år et jule-velgørenhedsarrangement for ca. 100 hjemløse søndag den 17. dec. i FO-Aarhus’ festlokale Café Nicolai i FO-byen. FO-Aarhus dækker husleje og rengøring til festen og de får fra anden side sponsoreret mad, juletræ, gaver m.m. Der laves desuden tøjindsamling til de hjemløse, frisører tilbyder gratis klipning og meget andet.

Julearrangementet støttes af FO-Aarhus.

Man kan følge begivenheden på facebooksiden: hjemløs i Aarhus.

Vedr. tøjindsamlingen - se mere på: 

https://www.facebook.com/events/133516814079614/

 

19. nov. kl. 16-18.00: #StemAarhus' afslutningsdebat i Stiften Loungen, FO-byen

Debatten er gratis at deltage i, og der er åbent for alle interesserede borgere. Deltagerne fra #StemAarhus er:

A: Louise Lingskrogh

SF: Sofie Lippert

B: Anne Nygaard

Å: Thor Clasen Johansen

Ø: Peter Bonfils

V: Henrik Arens

C: Mette Skautrup

LA: Kasper Daae

DF: Daniel Pedersson

Aftens orstyrer er Cecilie Winding, der til daglig arbejder med kommunikation i det offenlige.

Debatemnerne for arrangmentet vil være følgende:

- Børn- og Ungeliv i Aarhus

- Sundhed og ældre

- Uddanneles- og ungdomsby

- Blandt emner/spørgsmål fra publikum

 

13. nov. kl. 19.-21.00: Aarhus med plads til dig?

Vil du gerne vide, hvor kandidater fra byens partier forholder sig til LGBT-emner, der er vigtige for dig, inden du sætter dit kryds til kommunalvalget d. 21. november? Så har du muligheden, når vi inviterer til LGBT-politisk debat i Stiften Loungen i FO-byen.

Der vil bliver stillet spørgsmål til politikernes holdning til en indsats omkring LGBT-sundhed, støtten af et eventuelt kommende LGBT-hus, transpolitik og meget mere. Yderligere vil der være mulighed for, at du kan spørge om lige præcis det, du har på hjerte.

Følgende politikere deltager indtilvidere:
Camilla Fabricius, Socialdemokraterne
Thomas Medom, SF
Liv Gro Jensen, Alternativet
Daniel Pedersson, Dansk Folkeparti

Listen vil blive opdateret løbende.

Moderator er Jens Winther, der er tidligere byrådsmedlem og nuværende koordinator for socialforvaltningen i Aarhus. Tilstede er yderligere initiativtager til LGBT-huset, Tine Kristensen.

 

 

Tidligere udenrigsminister og bogaktulle Per Stig Møller holder d. 25. 9 kl 16 - 17.30 oplæg om Europas aktuelle sikkerhedspolitiske situation i Stiften Lounge.

 

I oplægget vil det også blive belyst hvad den sikkerhedspolitiske situation betyder for vores grundlæggende demokratiske rettigheder. Per Stig Mølller vil også fortælle om sine erfaringer som Danmarks udenrigsminister. 

 

Arrangementet er lavet af Europabevægelsen og FN forbundet i Aarhus. Det er støttet af Europanævnet, FN forbundet og FO's debatpulje.

 

Arrangementet er gratis for deltagerne. 

 

Der bliver annonceret i Aarhus onsdag, og På FN forbundets  og Europabevægelsen Facebook sider. Kopi til fælles link står nedenunder:


https://www.facebook.com/events/101688537240029/?ti=icl

 

TID OG STED: Mandag 25. september kl. 19.00-21.00 i Stiften Lounge

INDHOLD: Der er tale om en opvarmningsdebat til kommunalvalget med debat- og demokratinetværket #StemAarhus - Din stemme, Din kommune. Debatarrangementet er åbent for alle interesserede borgere her i blandt også de politiske kandidaters kampagnefolk. Debatarrangementet løber over 2 timer inklusiv 10-15 minutters pause.

Emnerne i paneldebatten: Aarhus' by- og kommunemiljø, Aarhus' erhvervs-, iværksætter- og kreative miljø, Aarhus' natur og grønne åndehuller, Aarhus som medborgernes by.

Emnerne i gruppediskussionen bestemmer borgerne/ordstyreren under velkomst til debatten, men de vil være under aftenens overordnede debattema.

 

Til opvarmningsdebatten kan du møde:

Socialdemokratiet: Louise Lindskrogh

Socialistisk Folkeparti: Gitte Velling

Radikale Venstre: Anne Nygaard

Alternativet: Thor Clasen Jonasen

Enhedslisten: Martin Noel Schmidt Konradsen

Venstre: Henrik Arens

Det konservative Folkeparti: Mette Skautrup

Liberal Alliance: Kasper Daae

Dansk Folkeparti: Ole Revsgaard

#StemAarhus mission er skabe øget dialog mellem politikere og borgere, hvilket er omdrejningspunktet for vores debatarrangement.

KONTAKTOPLYSNINGER: Anne Nygaard, Founder af #StemAarhus og byrådsmedlem, mail: anne.nygaard@aarhus.dk, telefon: 29938124

LINKS TIL FACEBOOK:

Arrangement: https://www.facebook.com/events/1467662569969161/?acontext=%7B%22ref%22%3A%2222%22%2C%22feed_story_type%22%3A%2222%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D&pnref=story

#StemAarhus: https://www.facebook.com/stemaarhus

 

 

TÆNK KULTUR! Debat- og samtaleaften i kulturens tegn.

7. september kl. 18.45-21.30 i Stiften Loungen, Frederiksgade 78B, st., Aarhus C.

 

Er du også interesseret i fremtidens kulturliv i Aarhus? Så kom til en tværpolitisk aften i kulturens tegn, hvor vi udveksler viden, debatterer og samtaler. Vi vender det traditionelle politiske møde om – i aften er det jer, skal tale og politikerne, der skal lytte. Og hvad vigtigere er: vi taler med hinanden og med nogen andre end dem, vi plejer at tale om kultur med.

 

Aftenens gang ledes af Mille Obel, kreativ konsulent og kaospilot, som har grundig erfaring med at skabe værdifulde og meningsgivende samtaler og processer.  

 

Til at give inspiration til aftenens tema har vi inviteret tre oplægsholdere, som hver især kommer med deres syn på kulturpolitiske dilemmaer i Aarhus Kommune:

 

Frivillighed - frirum eller professionalisering? 

Hvordan kan Aarhus Kommune medvirke til at optimere og kvalitetsforbedre de frivilliges indsats i foreningsliv og græsrodsbevægelser uden samtidig at risikere at dræne den for den energi, motivation og entusiasme som driver disse borgere? 

Ved Thomas Vovemod, vanebryder og vinder af Fællesskabsprisen 2017 for initiativet Varm Velkomst.

 

Hvordan laver man byudvikling, der skaber liv?

Med udgangspunkt i udvalgte kommunale visioner vil Jonas Larsen, ghostwriter for Institut for [X] stille spørgsmålet om, hvordan vi fuldender samspillet af arkitektur og byliv i Aarhus Kommune. 

 

 

Hvordan integreres midlertidige kulturelle eksperimenter i permanente løsninger?
Aarhus’ stadsarkitet Stephen Willacy vil diskutere, hvordan 
kan vi skabe de optimale rammer for, at de eksperimenterende tiltag, som højner Aarhus kulturelle liveability kan styrke skridtet videre mod permanente løsninger. 

   

 

Vi glæder os til at se dig til en omgang kultursnak - på den utraditionelle måde. 

Aftenen er arrangeret af Steen B. Andersen (A), formand for Kulturudvalget, H.C. Molbech (Å), byrådskandidat for Alternativet og Theresa Blegvad (V), medlem af b.la. Kulturudvalget i Aarhus Kommune.   

 

https://www.facebook.com/events/888822884619203/?fref=ts

 

1. juni kl. 16.-18.00 i Stiften Loungen:

I august måned annoncerede Margrethe Vestager, at Apple havde brudt EU's konkurrenceregler ved at have betalt helt ned til 0,005% i virksomhedsskat. 
Dette ledte til en rekordhøj bøde på 13 milliarder euro eller cirka 100 milliarder danske kroner. 

Men hvorfor så høj en bøde? og hvilke implikationer har det for konkurrencen og den endelige forbruger, at virksomheder som Apple ikke overholder loven?

Til at besvare disse spørgsmål, så har Europabevægelsen og Europæisk Ungdom æren af at præsentere Konkurrencekommisær Margrethe Vestager samt medlem af Konkurrencerådet og professor i økonomi på Aarhus Universitet Phillip Schröder. 

Margrethe Vestager vil give os et indblik i de politiske udfordringer, som kommer når man vælger at stævne nogle af verdens største virksomheder. 

Phillip Schröder vil herefter give os et indblik i de økonomiske problemstillinger vedrørende konkurrenceforvridende opførsel blandt virksomheder.
Arrangementet finder sted i FO-byen, Frederiksgade 78B, 8000 Aarhus C

Arrangementet er støttet af Europanævnet samt FO-Aarhus' debatpulje.

 

22. maj kl. 16.30: Hvem holder øje med hvem?

- ET FYRAFTENSMØDE OM OVERVÅGNING -

Kassandra Production søger hermed FO-Aarhus/Debatpuljen om tilskud til et offentligt debatarrangement mandag d. 22. maj 2017 kl. 16:30-18:00 i Musikhusets foyer. Under overskriften ”Hvem holder øje med hvem?” vil vi invitere journalisterne Nikolaj Sonne og Peter Kofod samt professor i overvågning Peter Lauritsen fra Aarhus Universitet til at komme med indspark til den hyperaktuelle debat om overvågning - og den svære balance mellem kontrol, sikkerhed, privatliv og demokrati.

Der foreligger allerede en forhåndsaftale med Nikolaj Sonne (under forudsætning af den fornødne økonomi). Vi afventer pt. svar på vores forespørgsler til Peter Kofod og Peter Lauritsen.

PROGRAM FOR FYRAFTENSMØDET

DIGITALT SELVFORSVAR – TIPS & TRICKS

v/ Nikolaj Sonne, foredragsholder, journalist og studievært.

Nikolaj Sonne (som de fleste kender fra DR-programmerne So ein Ding og Detektor) er en af Danmarks førende it-eksperter med skarpe holdninger og kommentarer til teknologi, trends og udvikling. Han holder bl.a. et vågent øje med, hvordan nye teknologier i disse år bruges som redskab til at forandre, forbedre og overvåge forskellige aspekter af den menneskelige tilværelse. Nikolajs begejstring og nysgerrighed for den teknologiske verdens fremskridt får ham til at fremstå meget personlig og original i sin evne til at kommunikere på. Gennem metaforer, ironi og passion formår Nikolaj på levende vis at videreformidle og tiltrække publikums opmærksomhed uanset interessen for gadget-verdenen.

Nikolaj Sonne har sagt ja til at holde et oplæg og give praktiske tips & tricks til digitalt selvforsvar. - og dermed kaste et blik på overvågningens faldgruber og undvigelsesmanøvrer set fra den almindelige forbrugers perspektiv.

 

27. april kl. 19.00:Natur & Ungdom inviterer til spændende foredrag om natur og friluftsliv i børnehøjde. Sted: Stiften Loungen i FO-byen.

Foredragsholderen er Casper Kjerrumgaard, som netop har udgivet bogen "Tag ud med dine børn" og han inviterer os med ind i det magiske univers, naturen, som har dannet rum for rigtig mange gode, vilde og fantastiske oplevelser i hans liv. Med udgangspunkt i vores børn, og en lang række handlingsanvisende tips og tricks, billeder, og historier formidles der jordnært og i øjenhøjde omkring at få vores børn med ud i naturen.

Mød desuden Natur & Ungdom og hør om vores spænende aktiviteter børn, unge og familier i hele landet.

Bogen “Tag ud med dine børn”, der bl.a. har forord af Lola Jensen.
kan købes denne aften.
Læs mere om bogen her: http://www.turbineforlaget.dk/shop/fagboeger/andre-fagboeger/tag-ud-med-dine-boern/

Arrangementet er gratis for alle. Tilmeld dig ved at sende en mail til sine@nogu.dk

 

Hvad sker der i Frankrig?

Debatmøde om det franske valg og EU’s fremtid

Torsdag den 20. april kl. 17.00 – 18.30

Café Nicolai, Folkeoplysningens Hus, Vester Allé 8, Aarhus

Tre dage før præsidentvalget i Frankrig, sætter vi fokus på debatten om EU’s fremtid. Hvad er det for problemer franskmændene diskuterer? Hvad er de store udfordringer for Frankrig og de andre europæiske lande? Kom til debat med Rasmus Nørlem Sørensen.

Selvom der kun er to kandidater, der går videre til præsidentvalgets anden runde, sker der spændende bevægelser i det franske politiske landskab på flere områder. De gamle magtpartier er under pres i debatten om Europas store udfordringer med arbejdsløshed, flygtninge og ulighed.

Rasmus Nørlem Sørensen er chefanalytiker i DEO, har fransk svigerfamilie og deltager løbende i den offentlige debat om europæisk politik.

Deltagelse: 50 kr., 20 kr. for studerende.

Arrangeret af DEO i samarbejde med FO-Aarhus.

Tilmeld dig på deo.dk

Link til tilmelding: http://deo.dk/debatmoeder/jyllandfyn/2017-foraar/hvad-sker-der-i-frankrig-aarhus/

 

Invitation til tema-møde om

Aarhus kommunes Sports- og Fritidspolitik 2018 – 2021

Tirsdag 21. marts 2017 kl. 18.30 – 21.30.

Stiften Lounge, Frederiksgade 78.

Kom og vær med til at præge politikken for vores område de næste 4 år. Aftenen vil være en blanding af oplæg og gruppediskussioner. Formålet er at inspirere og komme med ideer til sports- og fritidspolitikken, som er den politiske ramme for Samrådets foreninger i Aarhus kommune.

Programmet for aftenen:
kl 18.30:        Velkomst og oplæg om processen ved rådmand: Rabih Azad-Ahmad

Kl 18.40:        Oplæg ved Morten Pedersen, (sektionsleder i folkeoplysningsteamet, Sport og Fritid). Hvilken betydning har Sports- og Fritidspolitikken for Samrådets forholdsvis små amatørkulturforeninger.

Kl 18.50:        Gruppediskussion:

Hvad har fungeret godt i den tidligere Sports og Fritidspolitik og hvilke udfordringer har der været?

Kl 19.15:        Opsamling – derefter pause

Kl 19.45:        Gruppediskussion:

  • Ideer til overordnede mål, indsatsområder, fokusområder mm
  • Hvilke værdier vil vi holde fast i i foreningslivet, hvordan kan de fremmes?
  • I Aarhus er der mange unge. Er de i foreningerne?
  • Faciliteter – lokaler – tilskud mm

Kl 20.30         Opsamling og afrunding.

Til mødet serveres sandwich og kaffe/kage, så vi vil gerne have tilmelding senest d. 16.3.17. Send til hanne@folkekultur.dk

Vel mødt

Samrådet for Amatørkultur i Aarhus Kommune / Hanne Eriksen

 

SuG Afdeling Midtjylland indbyder til møde,

Mandag, den 20. februar 2017 kl. 19.00 – 21:00

Mødestedet er FO - Huset, Frederiksgade 78B , 8000 Århus C,

i gården, mødelokale nr. FRB-001 – Stiften Loungen.

Aftenens program:

Kl. 19:00: Velkomst og nyt fra afdelingsledelsen

Kl. 19:10: Filmoptagelser og billeder ifm. SuG´s projekt Whitch hunting, i Ghana

v. Emil Nørgaard, professionel filmmand.

I marts 2016 rejste Emil til Ghana til regionsbyen Gushegu i det nordlige Ghana, for at

fotografere og dokumentere situationer fra de heksebeskyldte kvinders liv. Kvinderne

kommer fra mange landsbyer i en radius på 50 km. i Gushegu regionen.

Som i mange af de Afrikanske lande er overtroen stadig fremherskende, og det er kvinder,

der bliver beskyldt for at være hekse. De beskyldes for at forårsage sygdom, død og og

ødelæggelser. De bliver indfanget, mishandlet, slået ihjel og må flygte til de home´s som

private mennesker, med støtte, har oprettet.

Det er kvindernes liv vi skal se en fotoreportage med.

Projektet er et projekt, som Inge Bertelsen og Inger Marie Qvist startede i 2010, med bevilling

fra CISU.

Kl. 20:10: Pause med kaffe/the

Kl. 20:30: Orientering fra året der er gået samt fra andre projekter og aktiviteter

Kl. 21:00 Mødet slutter

Vi opfordrer alle til at komme, så vi kan få en dialog på tværs af erfaringer og ideer.

Alle er velkomne, også hvis du ikke er medlem, men har en interessere i at høre om

SuG’s udviklingsarbejde og samarbejde med lokale partner

 

IT på den politiske dagsorden

Torsdag 9/2 kl. 19.00-22.00
Sted: Stiften Lounge, FO-byen , Frederiksgade 78B, 8000 Aarhus C
Gratis, ingen tilmelding - Alle er velkomne
Arrangementet er blevet til som et samarbejde mellem de politiske partier og er støttet af FO Aarhus’ debatpujle

"Danmark - det mest digitale land i verden", hedder en rapport fra Finansrådet, der så dagens lys i juli 2015. Det var et visionsoplæg til den nye regering, skabt af en bred gruppe af interesseorganisationer. "Alt i alt er tiden nu kommet til, at det offentlige og det private går sammen om at udforme en ambitiøs og samlet national strategi for digitaliseringen af Danmark", som det hedder i rapporten.

Men hvordan står det til i dag? Har vi fået it på den politiske dagsorden, og hvordan ser fremtiden ud? Og hvad kan vi gøre for at få it på den lokalpolitiske dagsorden? Kom til et åbent møde hvor vi får inspirerende oplæg og en god diskussion om fremtiden for digitalisering og it.

Runde 1: Oplæg og inspiration
Visionær strategi for digitale udviklingsmuligheder
Anders Sahl Hansen, Innovation Lab
De digitale muligheder og specielt kunstig intelligens ændrer alle brancher og teknologien bag skaber eksponentielle udviklingsmuligheder i en hastigt forandrende verden uanset om du er stor, start up, privat eller offentlig. Det kræver en visionær strategi med store lokale muligheder for udvikling. Anders giver her sit bud på hvordan den kan se ud.

Den smarte by
Bo Fristed, Chief Innovation Officer i Aarhus Kommune
Der arbejdes i kommunerne med mange spændende nye teknologier, lige fra robotic process automation (RPA) med robotter, droner osv. til initiativer, der handler om den intelligente by, de såkaldte Smart City-initiativer. Bo fortæller her om arbejdet med disse initiativer i Aarhus Kommune og det væld af muligheder, teknologierne giver. Derudover giver han også et bud på nogle af de udfordringer, herunder etiske, som teknologierne også medfører.

Tværpolitisk arbejde for Danmarks it-politiske fremtid
René Gade (ALT), medlem af tværpolitisk it-forum
Der er ingen faste udvalg eller råd, der er en integreret del af det politiske arbejde på hristiansborg med fokus på digitalisering og it. Det fik i marts 2016 it-ordførerne fra Folketingets partier til at gå sammen om at starte et tværpolitisk it-forum, der kan arbejde med ambitioner, værdier og visioner for Danmarks digitalisering og it-politiske fremtid. På it-forummets første møde var det netop rapporten fra Finansrådet, der var udgangspunktet. René fortæller her om arbejdet i det tværpolitiske  it-forum og hvilke problemstillinger, der særligt har været på dagsordenen.

Om oplægsholderne:

Anders Sahl Hansen
Anders er en uddannet iværksætter og Senior Lab Agent hos Innovation Lab. Hans område er innovation, teknologi og trends, og Anders har gennem mange år hjulpet kommuner, universiteter, ministerier og virksomheder med løsninger indenfor digital strategi-, organisations- og konceptudvikling.

Bo Fristed
Bo arbejder i Aarhus Kommune hvor han er chef for ITK, ansvarlig for Center for Innovation i Aarhus samt desuden formand for Open Data DK og meget mere. Han har arbejdet med digitalisering og udvikling i kommunal kontekst i mange år. Fokuserer på at udvikle i fællesskab og at dele.

René Gade
René er iværksætter og kommunikationsmand. Han har blandt andet tidligere været kommunikationschef og salgscoach. Da han blev valgt til Folketinget i 2015, arbejdede han hos det digitale bureau Creuna i Aarhus. Siden har han blandt andet været ordfører for it- og digitale frihedsrettigheder, og været med til at starte det tværpolitiske it-forum for it-ordførerne på Christiansborg.

Michael Lind Mortensen, LA 
Michael er medlem af Rådet for Digital Sikkerhed. Hvilke rettigheder og hvor meget kontrol, har man over egne data i dag, og hvordan ser fremtiden ud? Persondataforordningen er en fælles lovgivning for EU, der træder i kraft i Danmark den 25. maj 2018. Hør hvordan den nuværende og kommende lovgivning ser ud på området. Michael er ph.d. i computer science, AU, konsulent hos Netcompany, medlem af Rådet for Digital Sikkerhed samt formand for Liberal Alliance i Favrskov. 


Runde 2: Speedoplæg fra lokale politikere
Så går det løs. Gør dig klar til en tour de force med 3 minutters speedoplæg fra lokale politikere. Her er hvert parti inviteret til at stille med en oplægsholder, der hurtigt og præcist kommer med et indspark til debatten. Hvad ser de som de vigtigste områder, vi skal sætte fokus på med it og digitalisering i fremtiden? På Christiansborg er it-ordførerne gået sammen i et tværpolitisk it-forum, og er ved at få mere fokus  på at få it på dagsordenen. Men hvordan ser fremtiden ud for en lokal it-politik? Hør hvad de lokale politikere har af tanker og visioner it og digitalisering både lokalt og mere generelt. Programmet med oplægsholdere fra de enkelte partier præsenteres på dagen.

Henrik Vinther Olesen (Radikale)

Almaz Mengesha (Liberal Alliance)

Hans Christian Molbech (Alternativet)

Peder Udengaard (Socialdemokraterne)

Flere kandidater fra partierne er på vej. Programmet bliver opdateret løbende, samt præsenteret på dagen.

Runde 3: Åben debat
Paneldebat med oplægsholderne og de lokale politikere med spørgsmål fra salen. Stil dit spørgsmål og vær med til at få startet en god debat.

Kontakt vedrørende arrangementet:

Hans Christian Molbech, tlf. 60 60 90 96, mail: hcmolbech@alternativet.dk

 

 

Debatmøde om seksuelle overgreb

d. 7. februar 2017 i Stiftens Lounge, Frederiksgade 78 Aarhus Kl. 18.30-20.30

Hvordan favner Aarhus personer som har været udsat for seksuelle overgreb i deres barndom?

Alle der interesserer sig for at styrke overgrebsramtes og udviklingen af området er velkommen.

Aarhus by rummer mange kompetencer og specialviden i forhold til at hjælpe børn, unge og voksne

som er berørt af seksuelle overgreb. Der er offentlige rådgivningscentre og frivillige foreninger i

Aarhus by, som yder støtte og omsorg overfor personer, som har været overgrebsramte. Men

hvorfor har alle disse eksperter, fagfolk, frivillige og overgrebsramte ikke en fællesplatform!?

Den etablere vi nu!

Du inviteres til at være en del af det kommende netværk med fokus på seksuelle overgreb. Her vil

vi samle al den fælles viden hver person og enhed kan bidrage med. Vi skal fremover sikre, at alle

interessenter arbejder sammen for at finde nye løsninger, så vi kan blive endnu bedre til at hjælpe de

udsatte børn og voksne med senfølger. Og ikke mindst minde politikerne i byen om, hvorfor det er

så vigtigt og værdifuldt at investere i støtte til dette område.

Sammen skal vi sætte dagsorden og vise vejen frem for landets øvrige kommuner i forhold til,

hvordan vi med fælles indsats kan skærpe indsatsen på dette område og ikke mindst sætter handling

bag ordene.

Program

kl. 18.30 Velkomst

kl. 18.45 1. taler – Sara Stine Jensen; overgrebsramt

kl. 19 Dialog i salen

kl. 19.15 2. taler – Charlotte Kold; stifter af Tabt Barndom

kl. 19.30 Aarhus modellen skabes i plenum

kl. 20.15 Afslutning

Initiativet bag arrangementet er fra TabtBarndom.dk og støttes af FO-Aarhus’ debatpulje.

Tilmelding er nødvendig til cl@tabtbarndom.dk